Haberler

Özgecan Aslan'ın Öldürülmesi Davası - Stk'ların Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Devam eden protestolar - Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük'ün konuşması - Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın konuşması Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davası- Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı grupların Tarsus Adliyesinin bahçesindeki protestosu sürüyor Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davanın görüldüğü Tarsus Adliyesinin bahçesinde toplanan grupların protestosu devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Devam eden protestolar - Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük'ün konuşması - Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın konuşması Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davası- Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı grupların Tarsus Adliyesinin bahçesindeki protestosu sürüyor Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davanın görüldüğü Tarsus Adliyesinin bahçesinde toplanan grupların protestosu devam ediyor.Adliye bahçesini dolduran, döviz ve pankartlar taşıyan protestocu grup, çeşitli sloganlar atarak, duruşmanın sona ermesini bekliyor.Birçok kadın platformu üyesinin yanı sıra erkeklerin de katılım gösterdiği eyleme, kızları cinayete kurban giden bazı aileler de çocuklarının fotoğraflarıyla destek veriyor.Polis ekipleri, adliye bahçesinin girişini kontrol altında tutuyor.- "Kadına şiddet, ülkemizin en temel sorunlarından biri haline gelmiştir"Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadına şiddeti kınayarak, Özgecan'ın öldürülmesini protesto etmek için bir araya geldiklerini söyledi.Cinayetin Türkiye'yi yasa boğduğunu belirten Can, "Ülkemizde ve dünyada kadına şiddet haberlerini gördükçe erkek oluşumuzdan utanır hale geldik. Üzülerek belirtmek istiyorum ki kadına şiddet, ülkemizin en temel sorunlarından biri haline gelmiştir. Özgecan kızımızın başına gelenler de bunun en acı örneğidir. Özgecan'ın başına gelen bu kötü olay, insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir" diye konuştu.Başta Özgecan olmak üzere kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığın, ayrımcılık yapanların, şiddet uygulayanların, bunları koruyanların karşısında olduklarını aktaran Can, kadınların yeni şiddet olaylarına maruz kalmaması için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini anlattı.Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük de Özgecan cinayetinin herkesin kanını dondurduğunu dile getirdi.Sadece Özgecan'ı kaybetmediklerine dikkati çeken Kütük, "Biz o gün insanlığımızdan parçalar kaybettik" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Kütük Şevket Can Kamu İş Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title