Haberler

Özel-yarına-Hakkarigücü'ne Antalya'dan Kamp Desteği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hakkarigücü antrenmanından detaylar Takım kaptanı Cemile Timur'un konuşması Messi lakaplı kadın futbolcu Hatice Yaşar'ın konuşması Antalya Valisi Muammer Türker'in konuşması Hakkarigücü'nün Antalya'da kamp hayali gerçeğe dönüştü Kısıtlı imkanlarla ve bölgedeki terör olaylarına rağmen Kadınlar 2. Ligi'nde tutunmaya çalışan Hakkarigücü'lü kızlar, kentte 2009-2012 arasında valilik yapan Antalya Valisi Muammer Türker'in davetiyle Antalya'da kamp yapma imkanı buldu Takımın antrenörü ve kaptanı Timur: "Devre arasında 10 günlük bir kamp geçirmeyi düşündük ama imkanımız yoktu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hakkarigücü antrenmanından detaylar

Takım kaptanı Cemile Timur'un konuşması

Messi lakaplı kadın futbolcu Hatice Yaşar'ın konuşması

Antalya Valisi Muammer Türker'in konuşması Hakkarigücü'nün Antalya'da kamp hayali gerçeğe dönüştü

Kısıtlı imkanlarla ve bölgedeki terör olaylarına rağmen Kadınlar 2. Ligi'nde tutunmaya çalışan Hakkarigücü'lü kızlar, kentte 2009-2012 arasında valilik yapan Antalya Valisi Muammer Türker'in davetiyle Antalya'da kamp yapma imkanı buldu

Takımın antrenörü ve kaptanı Timur:

"Devre arasında 10 günlük bir kamp geçirmeyi düşündük ama imkanımız yoktu. Eski valimiz Muammer Türker, bu kamp için bize yardımcı oldu. Kendisine teşekkür borçluyuz"

Antalya Valisi Türker: "Turizmcilerimiz ve bir otelimiz, bu çocuklarımızın hem konaklama hem yeme, içme hem de spor tesislerinden faydalanma imkanını sundu. Bir hafta kadar Antalya'da kamp yapacaklar"

BEKİR BEKTAŞ / OKTAY ÖZDEN - Kadınlar 2. Ligi'nde kısıtlı imkanlarla mücadele eden Hakkarigücü'lü kızlar, imkansızlıklar nedeniyle yapamadıkları devre arası kampını, eski Hakkari Valisi olan Antalya Valisi Muammer Türker'in desteğiyle Belek'teki bir otelde sürdürüyor.

Takımın antrenörü ve aynı zamanda kaptanı Cemile Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkarigücü'nün 8 yıldır kadın liglerinde mücadele ettiğini söyledi.

İki yıldır 2. ligde bulunduklarını belirten Timur, önceki sezonlarda bölgesel ve 3. liglerde yer aldıklarını anlattı.

Kadın futbolunun kolay branş olmadığını vurgulayan Timur, "Çünkü kadın futbolu, Türkiye'de yeni gelişim gösteriyor. Biz de bu gelişimin içerisinde Hakkarigücü olarak mücadelemizi kısıtlı imkanlarla veriyoruz. En büyük sorunumuz, tesis sıkıntısı. Hakkari'de sahamız yok. Devre arasında 10 günlük bir kamp geçirmeyi düşündük ama imkanımız yoktu. Eski valimiz Muammer Türker, bu kamp için bize yardımcı oldu. Kendisine teşekkür borçluyuz" dedi.

Timur, 1. ligi hedeflediklerini dile getirerek, geçen yıl ilk kez 2. ligde mücadele etmeye başladıklarını kaydetti.

Cemile Timur, kulübün kuruluşuna 8 kişiyle başladıklarını, başarıların kazanılması ve üç yıl üst üste "doğu şampiyonu" unvanı alınınca, ablalarını örnek alan gençlerin Hakkarigücü'ne gelmeye başladığını ifade etti.

Şu an 15 yaş altı ve 17 yaşaltı ile A takımlarının liglerde mücadele ettiğini belirten Timur, sporcu sayılarının 100'ü bulduğunu ifade etti.

"Adı Hatice, Lakabı Messi"

A takımımızda 25 kişilik bir kadrolarının bulunduğunu ve bunların arasında da bir "Messi"lerinin bulunduğuna dikkati çeken Timur, şöyle devam etti:

"Kendisinin adı Hatice, geçen sene Kadınlar 2. Ligi gol krallığında ikinci sırada yer aldı. Bu sene de gol umudumuz 'Messi' çünkü biz transfer yapamıyoruz. İmkanlardan ve bölgenin olumsuz şartlarından dolayı olmuyor. Özellikle batı illerinden kızların gelmesi, can güvenliği sorunu gibi ailelerin endişeleri nedeniyle gerçekleşmiyor"

Timur, geçen yıl batı illerinin takımların Hakkari'ye gelirken endişe duymaları üzerine konuklarını Van'dan itibaren karşıladıklarını anlatarak, "Bu yıl sezon açılışında tüm takımlar bizi örnek gösterdi. Biz de bu durumdan mutluluk duyduk. Bundan sonra o sıkıntıyı da aştık. Tek sorunumuz, tesis ve maddi imkansızlıklar" dedi.

Hakkari'nin gol umudu oldu

Takım arkadaşları tarafından yetenekleri ve gol yollarındaki etkinliği nedeniyle Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi lakabıyla anılan Hatice Yaşar da arkadaşlarının tekniğinden dolayı kendisini ünlü oyuncuya benzettiğini dile getirdi.

"Rakiplerimi çalımlarımla geçmemden dolayı bana Messi diyorlar" diyen Yaşar, "Sıkıntılarımız çok. 1. lig için mücadele ediyoruz, elimizden geleni yapıyoruz ancak kimse destek vermiyor. Takımım için elimden geldiğince her şeyi yapmaya çalışıyorum. Herkesten maddi ve manevi yardım bekliyoruz. Düşünün sponsorumuz dahi yok ama ona rağmen bir şekilde yürüyoruz. Herkes gönüllü oynuyor, elinden geleni yapıyor" ifadesini kullandı.

Yaşar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim gördüğünü, sporla okulu bir arada yürütmeye çalıştığını kaydetti.

"Antalya'ya atandıktan sonra da irtibatım devam etti"

Antalya Valisi Muammer Türker ise Hakkari'de 2009-2012 yılları arasında valilik yaptığını hatırlatarak, bu ilin sosyokültürel durumu dikkate alındığında kızların futbol takımında buluşmasının "cesaret işi" olduğunu söyledi.

O cesaretle Hakkarigücü takımının başarılı olduğunu ancak maddi imkansızlıklar dolayısıyla biraz sıkıntı çektiğini aktaran Türker, şöyle konuştu:

"Doğrusu futbolu kızların oynamasına çok alışık değiliz. Doğu'da, Güneydoğu'da kültürel ortamı da dikkate aldığımızda gerçekten bir mücadele. Ben de imkanlar nispetinde devletin bize sağladığı imkanları onların hizmetine sunarak, deplasmanlara gittiklerinde ya da Hakkari'de maç yaptıklarında olabildiğince destek olmaya çalıştım. Yerel tabii desteklerde vardı ama ilginç olan şüphesiz, Hakkari gibi bir coğrafyadan civar illerde fazla örneği olmayacak şekilde böyle bir kız futbol takımının çıkması, liglerde mücadele etmesiydi."

Türker, Antalya Valiliğine atandıktan sonra Hakkarigücü ile irtibatının devam ettiğini belirtti.

Takımın, hem iklim şartları hem de tesislerin yenilerinin yapılıyor olması dolayısıyla antrenman yapacak imkandan mahrum kaldığını ifade eden Türker, "Bana müracaatta bulundular ben de buradaki turizmcilerden rica ettim. Turizmcilerimiz ve bir otelimiz bu çocuklarımızın hem konaklama hem yeme, içme hem de spor tesislerinden faydalanma imkanını sundu. Bir hafta kadar Antalya'da kamp yapacaklar. Hatta burada Muratpaşa Belediyesi kız futbol takımıyla maç da yapacaklar" dedi.

Vali Türker, sporun kültürel ve fiziksel faaliyet olmasının ötesinde insanları birleştiren, kaynaştıran ve kardeşlik duygusunu pekiştiren yönü de olduğuna işaret etti.

Kaynak: AA / Spor

Muammer Türker Lionel Messi Hakkari Antalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title