Haberler

Özel Tekden Koleji Öğrencileri Vali Vekili Ömer Kalaylı'yı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Vali Vekili Ömer KALAYLI, milli mücadelenin yerinde öğrenilmesi amacıyla Cumhuriyet Eğitim Treni programı çerçevesinde ilimizde bulunan Kayseri Özel Tekden Koleji öğrencilerini makamında kabul etti.

Ziyarette Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim ORHAN, Tekden Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin AKAR ve Mevlana Ortaokulu Müdürü Bekir Sıtkı ŞEKERCİ de yer aldı.

Sivas Kongresi'nde alınan kararların anlatıldığı Cumhuriyet Treniyle ilimize gelen öğrenciler, Sivas'ın milli mücadelede ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki öneminin ve Sivas Kongresi'nde alınan kararların daha iyi anlaşılması amacıyla kongrenin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin bahçesinde temsili olarak kongreyi canlandırdı. Öğrenciler buradaki etkinlikten sonra Vali Vekili Ömer KALAYLI'yı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Ömer KALAYLI: "Öğrencilerimizi Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Sivas Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli bir şehir. Sizlere bu anlamlı ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

Makamda gerçekleştirilen ziyaret esnasında konuşan Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim ORHAN: "Bu faaliyetimizi 6 yıldır gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas'ta milli mücadele ruhunu, vatan sevgisini ve o dönemde gösterilmiş olan fedakârlığın uzun yılları boyu taşınması ve devam etmesi açısından her yıl trenle buraya geliyoruz."dedi.

Son olarak Özel Tekden Koleji öğrenci ve öğretmenleri ziyaretin anısına Vali Vekili Ömer KALAYLI'ya lale tablosu hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title