Haberler

Özel Olimpiyatlar Türkiye Marmara Bölge Oyunları Başlıyor

Güncelleme:

Edirne'nin Keşan ilçesindeki Marmara Bölge Oyunları; atletizm, masa tenisi ve basketbol branşlarında düzenlenecek.

Zihinsel engelli bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin bu yılki ikinci bölgesel organizasyonu 10-11 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı'nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, her yıl düzenlediği bölgesel bazlı oyunların ikincisini; 10-11 Nisan tarihlerinde Keşan Atatürk Spor Tesisleri'nde düzenleyecek. Atletizm, masa tenisi ve basketbol branşlarında gerçekleştirilecek Marmara Bölge Oyunları'na 120 özel sporcu katılacak. Antrenörler, öğretmenler, doktorlar ve gönüllüler ile birlikte yaklaşık 250 kişi etkinlikte yer alacak.

Marmara Bölge Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra uzman hekimler tarafından "Sağlıklı Sporcu Taramaları" da gerçekleştirilecek. Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Marmara Bölge Oyunları'nın ilk gününde; sporcuların seviye belirleme yarışmaları gerçekleştirilecek, ikinci gününde ise yarışlar ve karşılaşmalar düzenlenecek. Her iki günde de tüm sporcular sağlık taramasından geçirilecek.

Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından her yıl dönüşümlü olarak Marmara, Ege, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde düzenlenen bölgesel oyunlar, en az iki spor branşında ve 250-300 kişinin katılımıyla yapılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sakıp Sabancı Türkiye Marmara Keşan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title