Haberler

Yeni Yasal Düzenleme, Bonzai'ye 'Ve Hırsızlık Olaylarına Dur' Diyecek

Son dönemde arka arkaya yaşanan, çocuklara yönelik cinsel taciz ve cinayetler nedeniyle harekete geçen Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarının içerisinde, uyuşturucu kullanımının ve hırsızlık olaylarının önüne geçmek için ağır yaptırımların olduğu bildirildi.

Son dönemde arka arkaya yaşanan, çocuklara yönelik cinsel taciz ve cinayetler nedeniyle harekete geçen Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarının içerisinde, uyuşturucu kullanımının ve hırsızlık olaylarının önüne geçmek için ağır yaptırımların olduğu bildirildi.

Özellikle İnegöl'de son yıllarda önemle oranda artan ve liseli gençlerin adeta kölesi olduğu Bonzai kullanımının önüne geçecek bir yasa tasarısının, TBMM gündemine alındığı belirtildi. Kullanılması ile ölüme dahi neden olan Bonzai'nin İnegöl'de kullanımının artması, aileleri tedirgin ederken, Adalet Bakanlığının hazırladığı yasa tasarısı aileleri ümitlendirdi. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç, bu yasa tasarısının Bonzai kullanımı ve satışının yanı sıra, hırsızlık olayları için de caydırıcı bir önlem olacağının altını çizdi.

BONZAİ UCUZ OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİLİYOR

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç, "Cinsel saldırı ne kadar geleceğimizin teminatı çocuklarımız, ailenin huzuru ve bütünlüğü açısından önemliyse, bir de tehlike arz eden uyuşturucu olayı var. Uyuşturucu çok yayıldı. Uyuşturucunun tipleri de arttı. Eskiden esrar kullanılırken, son zamanlarda Bonzai denen bir şey çıktı. Bonzai denen madde tamamen kimyasal. Tamamıyla esrardan kat ve kat zararlı olan, insanın iç organlarını yavaş yavaş eriten bir madde. Maalesef çocuklarımız bunu bilmiyor. Fiyatı da çok düşük olduğu için, bu çok kullanılıyor" dedi.

ÇOCUĞA UYUŞTURUCU SATANA EN AZ 15 YIL

Eskiden uyuşturucu madde satmanın cezası 5 yıldan başladığını hatırlatan Oğuzhan Kılıç, "Şimdi bakıldığında, uyuşturucu madde satışının cezası 10 yıldan başlıyor artık. Herhangi biri uyuşturucu satmaktan dolayı, ilk kez yakalandığında 5 yıl ceza veriyorduk. Artık 10 yıla çıktı. Takdiri indirim uygulansa dahi 5-6 yıl hapis cezası alır. 5 gram uyuşturucu satsa dahi böyle. Bunlar çok ciddi cezalar. Uyuşturucu madde satılan kişinin çocuk olması halin de, satan kişiye hapis cezası 15 yıldan az olmaz diyor. Takdiri indirim uygulanırsa, kesinlikle 10 yıl hapis cezası alır. Bunlar önemli düzenlemeler" diye konuştu.

HIRSIZLIK OLAYLARI AZALIR

Yasa tasarısında yer verilen hırsızlık cezalarına da değinen İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç, "Konut ve iş yerinden hırsızlık olayları çok fazla meydana gelen olaylar. İnsanların en fazla canını yakan hırsızlıklar. Bu olayları yapanlar, birkaç ay içerisinde tahliye olduğunda, vatandaşlar kendine göre haklı olarak yakınıyorlar. Hatta aynı kişinin, daha sonra kendi komşusunun evine veya işyerine girdiğini, buna rağmen iki ay yatıp çıktığını söylüyor. Eskiden konuttan, işyerinden hırsızlığını cezası 2 yıldan 5 yıla kadardı. Cezanın miktarının azlığı nedeniyle tutuklu olma durumu da ona göre orantılı. Yeni gelen düzenleme ile cezası daha da ağırlaştırıldı. Cezası da 5 yıldan 10 yıla kadar oldu. Gerçekten bu hırsızlık için önemli bir düzenleme. Caydırıcı bir ceza olacak" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title