Haberler

Vücudu Şişen Çocuğun Hastalığına Teşhis Konulamadı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da 7 aylıkken elini kaybeden 2.5 yaşındaki Muhammet Yusuf Matar'ın hastalığına teşhis konulamadı.

Şanlıurfa'da dünyaya gelen Muhammet Yusuf Matar, doğduğunda bileğinde fark edilen ancak sivilce zannedilen şişlik nedeniyle 7 aylıkken elini kaybetti. Doktorların alerjik bir hastalığa yakalandığını ve zamanla şişliğin ineceğini söylediği küçük Yusuf'un vücudu her geçen gün daha da şişmeye başladı.

7 AYLIKKEN SOL BİLEĞİ KESİLİYOR

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Şair Nabi Mahallesi'nde oturan 2 çocuk sahibi Ahmet Matar'ın 2.5 yaşındaki Muhammet Yusuf Matar, bileğinde sivilce zannedilen küçük bir şişlikle doğdu. Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Ankara gibi farklı illerdeki birçok hastaneyi gezen baba Ahmet Matar'ın tüm çabalarına rağmen çocuğun hastalığına teşhis konulamadı. Bileğindeki şişliğin her geçen gün büyümesi ve vücuduna da yayılmaya başlaması nedeniyle Muhammet Yusuf'un sol bileği 7 aylıkken kesildi.

YATAĞA BAĞIMLI HALE GELDİ

Doktorların tüm çaba ve araştırmalarına rağmen teşhisi konulamayan rahatsızlığın alerjiden kaynaklanabileceği düşünen doktorlar, uygulanan tedaviye ara verilmesini önerdi. Hiçbir tedavi uygulanmayan Muhammet Yusuf'un tüm vücudunda şişlikler oluşmaya başladı. Hızla büyüyen ve 1.5 senede tüm vücuduna yayılan şişlikler nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen Muhammet Yusuf'un her iki ayak baldırlarında ve koltuk altlarında oluşan şişlikler, büyük boyutlara ulaştı.

ANNE VE BABASI YARDIM BEKLİYOR

Çocuklarının sağlığına kavuşması için hastane hastane dolaşan baba Ahmet ile anne Hısmet, hastalığa bir an önce teşhis konulup tedavi edilmesini istiyor. 2.5 yıldır masraflar nedeniyle de yıprandıklarını belirten aile, her geçen gün ölüme giden çocuklarının rutin tedavisini karşılamakta zorlanıyor.

Oğullarının yurt dışında tedavi edilebileceği umudunu taşıyan aile, bunun için ise ekonomik güçlerinin bulunmadığını söyleyerek hayırsever iş adamları ve devlet yetkililerinden yardım istedi. Aile, son umutlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olduğunu söyleyerek yardım çağrısında bulundu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

pınar:

Allah yardımcın olsun o minicik yürek nasıl dayanıyo o acılara :( inşallah sağlığına kavusursun

34
0
yanıtYanıtla
MEHMET SİNAN:

İÇİM YANDI. . YA RABBİM SEN ŞİFA VER YARDIM ET DERMANSIZ DERT VERMEZSİN Bİ AN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞTUR ÇOCUĞA DA AİLESİNE DE YARDIM ET SABIR VER ALLAH IM SEN EVLAT ACISIYLA SINAMA. . . .

29
0
yanıtYanıtla
ECRİNİM:

Rabbim hiçbir anne babayı evlatla sınama. yavrum seninde Rabbim şifanı versin boğazım düğüm düğüm oldu gözlerim doldu. nasıl dayanacaksın küçücük bedeninle o acılara . Allahm şifanı versin bir an önce kuzum benim

28
0
yanıtYanıtla
KADER:

ÜLKEMIZDE BOYLE ZOR DURUMDA VATANDAŞLARIMIZ VAR İKEN BU İŞ DUNYASI ZENGINLERI NASIL GONUL RAHATLIĞI İLE MILYAR DOLARLIK TEKNELERDE LÜKS İÇİNDE TATIL YAPIYORLAR ANLAYAMIYORUM. BURADAN DUYARLI VE HAYIRSEVER ZENGINLERE BU AİLE ADINA SESLENIYORUM. BU YAVRUYA YARDIM ELI UZATIN YURT DIŞINDA TEDAVIOLMA FIRSATI VERIN . OBEBEGIN HIÇBİRSEYDEN HABERI YOK ZATEN BIR ELINI KAYBETMIŞ YAVRUCAK VALLAHI İÇİM PARÇALANDI. ALLAH IM O ANNE BABAYA SABIR VE İHSAN EYLESIN

21
0
yanıtYanıtla
osman:

allah cc yardım etsin

17
0
yanıtYanıtla
Öyle İşte:

Rabbim acil şifa versin inşaAllah.

7
1
yanıtYanıtla
ali haydar:

allah bınlerce bu cocuga şıfa nasıp etsın inankı aglamak istıyor bu cucugu bu halde görünce allahtan dılerım şıfasını varsın rabbim sen bu cocuga yardımcı ol

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title