Haberler

Terörden Kaçan Küçük Ömer'in Şampiyonluğa Uzanan Öyküsü

2002 yılında artan terör olaylarından dolayı ailesinin Ağrı’dan Kayseri’ye göç etmek zorunda kaldığı 14 yaşındaki Ömer Karadeniz, okullar arası Kayseri Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda 1. oldu.

2002 yılında artan terör olaylarından dolayı ailesinin Ağrı'dan Kayseri'ye göç etmek zorunda kaldığı 14 yaşındaki Ömer Karadeniz, okullar arası Kayseri Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda 1. oldu. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor salonunda antrenmanlarına devam eden Karadeniz'in hedefi, Dünya ve Avrupa Şampiyonu olmak.

Terör olaylarından dolayı ailesinin Ağrı'dan Kayseri'ye göç etmek zorunda kaldığı 14 yaşındaki Ömer Karadeniz, okullar arası Kayseri Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda şampiyon oldu. İHA'ya açıklamalarda bulunan Ömer Karadeniz, bu spora nasıl başladığını, yaşadığı zorlukları ve hedeflerini anlattı.

Minik sporcu, ailesinin artan terör olayları ve maddi imkansızlıklar nedeniyle Kayseri'ye göç etmek zorunda kaldığını söyleyerek, "Arkadaşlarım vasıtası ile Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün projesi ile tanışma imkanım oldu. Daha önceleri Hasan hocamın yerinde çalışıyordum. Şimdi de Emniyetspor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren spor salonlarında antrenmanlarına devam ediyorum. Bu projede emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Hocalarım burada benimle çok ilgileniyorlar. Amacım, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'na katılmak ve birinci olmaktır" dedi.

"AMACIM DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAK"

Daha önce sporla uğraşmadığını söyleyen Ömer Karadeniz, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün "İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller" projesi sayesinde hayatının değiştiğini söyledi.

Karadeniz, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin ve tekvando hocasının kendisi ile yakından ilgilendiğini belirterek, "Son yapılan okullar arası Kayseri Yıldızlar Tekvando Şampiyona'nda birinci oldum. Hedef 2020 Olimpiyatları Merkezi'nde antrenmanlarıma devam ediyorum. Amacım Dünya ve Avrupa Şampiyonası'na katılıp şampiyon olmak" diye konuştu.

Ömer'in antrenörü milli takım hocası Hasan Keleş ise, "Ömer'i çok seviyoruz ve devamlı önem veriyoruz. Spordaki başarının temeli aile, sporcu ve antrenörün birlikte hareket etmesidir. Birlikte hareket edilirse başarı elde edilir ve biz de bunu başardık. Ömer sporla tanışarak hem vaktini verimli geçirmeye başladı hem de vatana ve millete faydalı olmak için çaba sarf ediyor. Milli takımda bayrağımızı göndere çekebilmek için elinden geleni yapıyor" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ömer Karadeniz Kayseri Ağrı Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title