Haberler

Somalı Esnaf Sigarayı Bırakan İşçilerine 100 TL Prim Veriyor

Güncelleme:

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ticareti ile uğraşan Hasan Hüseyin Çamzeybek, sigarayı bırakan işçilerine 100 TL prim veriyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde yıllardan bu yana kömür ticareti ile uğraşan Hasan Hüseyin Çamzeybek, 2002 yılından bu yana sigaraya karşı açtığı savaşa dur durak vermeden devam ediyor.

KENDİSİ 1985'TE BIRAKTI

14 yılda yaklaşık 70'e yakın çalışanını teşvik sağlayarak sigarayı bıraktıran Hasan Hüseyin Çamzeybek, sigaranın sağlığa çok büyük zararının olduğunu kendisinin de bir dönem içtiği sigarayı 1985 yılında bıraktığını vurguladı.

70 ÇALIŞANA DA BIRAKTIRDI

2002 yılında sigara ile mücadeleye başlayan ve ilginç bir yöntem seçerek yanında çalıştırdığı işçilere sigarayı bırakmaları halinde 100 TL'lik prim verdiğini vurgulayan Çamzeybek bu sayede 70'e yakın çalışanına sigarayı bıraktırdığını belirtti.

"AİLELERİ TEŞEKKÜR EDİYOR"

Çamzeybek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu iş yerinde sigarayı bırakanlara aylığından hariç 100 TL prim verilir. Bu zamana kadarda bu sayede sigarayı 70'e yakın kişiye bıraktırdım. Bu işçilerin ailelerinden de bana teşekkür geliyor. Bundan sonrada mücadelemize devam edeceğiz."

"EVİN KİRASI ÇIKIYOR"

Çamzeybek, "Yanımda çalışan işçiler hem sigarayı bıraktı onun karına girdi. Hem de benden 100 TL maaşlarından başka prim alıyorlar. Bu sayede evin komple kirası çıkmış oluyor. Sağlık yönü de hariç. Ben şu anda yaklaşık 10 km yürüyüş yapıyorum. Hiç bir sıkıntım da yok. Sigara içenlere de tavsiyem, sigarayı hemen bıraksınlar. Çünkü hiçbir şeye faydası yok. Faydası olmadığı gibi içene de içmeyene de herkese zararı var" dedi.

İŞÇİLER UYGULAMADAN MEMNUN

İşçiler ise uygulamadan çok memnun kaldıklarını belirterek herkese sigarayı bırakmaları tavsiyesinde bulundular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title