Haberler

Özel Haber) Sevgililer Gününü Şehitlikte Kutluyorlar

Van'da, bölücü terör örgütü PKK'nın kurduğu pusu sonucu 2004 yılında şehit olan kıdemli uzman çavuş Ali Bezik'in eşi Nilgün Bezik, "Onsuz sevgililer günü kocaman bir boşluk, onun son yattığı yastık kılıfını ve saç tellerini bile saklıyorum" dedi.

Van'da, bölücü terör örgütü PKK'nın kurduğu pusu sonucu 2004 yılında şehit olan kıdemli uzman çavuş Ali Bezik'in eşi Nilgün Bezik, "Onsuz sevgililer günü kocaman bir boşluk, onun son yattığı yastık kılıfını ve saç tellerini bile saklıyorum" dedi.

Tüm dünyada 14 Şubat, Sevgililer Günü olarak kutlanıyor. Bugünü en buruk geçirenler ise vatan uğruna kocalarını şehit veren eşler. Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca mevkiinde 28 Haziran 2004 günü bölücü terör örgütü PKK tarafından kurulan mayınlı pusunun ardından açılan çapraz ateş sonucu boynu ve kalbinden vurularak şehit olan Kıdemli Uzman Çavuş Ali Bezik'in (34) eşi Nilgün Bezik de bunlardan biri. Nilgün Bezik, eşi şehit olduğunda 14 aylık oğlu Berker Bezik ve 7 yaşındaki kızı Batın Bezik ile yapayalnız kaldı.

"EVİNİN ODASINI EŞİNİN EŞYALARIYLA MÜZE YAPTI"

Bezik, çok sevdiği eşini unutturmamak, eşinin tıraş takımı, söz yüzüğü, postalı, kepleri, askeri kıyafetleri, son yattığı yastık kılıfı, saç telleri, kanlı kefeni, cep telefonu, son aldığı notu, bebeklik kıyafetleri, sevgililer gününde aldığı gülleri, Fenerbahçe forması, tespihlerinin olduğu bir müze yaptı.

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun destekleriyle yaptığı müzede eşini şehit olmamış gibi yaşatan Nilgün Bezik, şunları söyledi: "Eşim biri boy hizasından diğeri kalbinden giren mermiyle şehit oldu. 9 yıl bitti 10 yıl oldu. Zorluklar yaşıyoruz çok zor günler yaşadık. İlk kaybettiğimde dünya başıma yıkıldı. Silbaştan bir hayat kurdum. Her şey altüst olmuştu tek başıma ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım. Çocuklar küçüktü kızım 7 yaşında oğlum 14 aylıktı baba kavramını bilmiyordu. Kızım olayları tamamen yaşayan bir insan olarak çok etkilendi. Oğlum zaman zaman telefonu getirip babamı ara konuşalım derdi. O zaman tabi çaresiz kalıyorsunuz telefonu kimi götüreceğini kimi arayacağınızı bilmiyorsunuz. Ondan sonra gece kalkardı, babam bizi sevmiyor mu neden gitti diye ağlardı. Çünkü çocuğa ölümü anlatamıyorsunuz. Haliyle maddi manevi yıkıldık. Yeni bir hayat kuruyorsunuz etrafınızdaki insanlara güvenmek zaman alıyor, zor oluyor. Çünkü yeni bir ortam. Çok kötü günler geçirdik."

"EŞİM BEDEN OLARAK YOK AMA RUHEN BİZDEN KOPMADI"

Nilgün Bezik, eşinin çok iyi bir insan olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Zaten bizden hiç kopmadı. Beden olarak yok ama ruhen bizden kopmadı. Bana böyle bir imkan sundular bir odayı müze haline getirdim. Burada eşimin doğumundan ölümüne kadar elimizde bulunan eşyalar var. Benim için bunların hepsi çok kıymetli. Mesela son yattığı yastıkta kalan saç telleri bu müzede, sigarası, bebekliğinde kullandığı eşyaları, tıraş takımı hepsi burada. Onlarla birlikte yaşıyoruz. En azından onları gördükçe çocuklarım babalarının hasretini o şekilde gideriyor."

Bezik, eşinin mutlaka sevgililer gününü hatırladığını ve sürprizler yaptığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Eşim mutlaka sevgililer gününde çiçek yaptırır gönderirdi, o gün yemeğe çıkardık. Bir şekilde gönlümü kazanır sevgisini belli ederdi. O şimdi yok ama çocuklarım onun yokluğunu aratmamak için 10 yıldır her sevgililer günü benim çalıştığım yere eşimden geliyormuş gibi bana çiçek gönderirler eve geldiğimde bana hediye verirler ve beni yemeğe götürürler. Çiçeğin üzerine de bir not düşerler "babamız gibi olamayız ama bizimle idare et" gibisinden. Çok iyi babaymış ki çocuklarıma bunu öğretip gitmiş. Çiçek işyerime geldiği zaman çok üzülüp ağlıyorum."

Eşinin yokluğunun kocaman bir boşluk olduğunun altını çizen Bezik, şöyle konuştu: "Onsuz sevgililer günü kocaman bir boşluk. Düşünün manevi olarak birşeyler paylaşacağınız insan yok. Düşünün çocuklarla ilgili çok güzel birşey oluyor paylaşacağınız kimse yok. Muhabbet edeceğin, yemek yiyeceğin, eğleneceğin biri yok."

"SEVGİLİLER GÜNÜNDE ŞEHİTLİKTE OLUYORUZ"

Eşinin, Sevgililer Günü'nde yaptığı sürprizi anlatan Bezik, sözlerini şöyle tamamladı: "Sevgililer gününde sürekli sürpriz yapardı. Bir defasında benim evlenen okul arkadaşlarımı görev yaptığımız yere getirmişti. O gün gece 12'ye kadar sevgililer günümü kutlamıştı. Bende bugün niye Sevgililer Gününü hatırlamadı, kutlamadı diye çok üzülmüştüm. Sonra saat 12.00'de arkadaşlarımla birlikte gelerek bana sürpriz yapıp Sevgililer Günümü kutladı. Şimdi Sevgililer Gününü şehitliğe giderek kutluyoruz." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title