Haberler

(Özel Haber) Rus Sporcular Marmara Denizi'ni Koşarak Turluyor

Spora ilgiyi artırmak için Marmara Denizi'nin etrafını koşarak dolaşacak olan Rus sporcular, 840 kilometrelik yolu 15 günde katedecek.

Spora ilgiyi artırmak için Marmara Denizi'nin etrafını koşarak dolaşacak olan Rus sporcular, 840 kilometrelik yolu 15 günde katedecek. Yılbaşında İstanbul'da başlayan koşunun Bursa etabında, veteran sporcular da Rus sporcuların heyecanına ortak oldu.

Rusya'nın St. Petersburg şehrinden gelen iki sporcu olan Alexander Korotkov (53) ile Sergey Lukyanov (55), sağlıklı sporun yararına işaret etmek için farklı bir kampanyaya imza attı. Rus sporcular, Marmara Denizi'nin etrafını koşarak dolaşacak. 1 Ocak tarihinde start alarak İstanbul'dan koşmaya başlayan iki Rus sporcu, 12 gündür durmadan koşarak hedeflerine ulaşmaya çalışıyor. İstanbul ve Tekirdağ üzerinden Çanakkale Boğazı'ndan gemiyle Çanakkale'ye geçen sporcular, koşu esnasında sağanak yağış ve soğuk

havaya maruz kaldı. Gündüz koşan ve gece otelde konaklayan sporcular, hastalık tehlikesine rağmen koşmaya devam etti.

Yol kenarında koşan sporculara sürücüler de korna çalarak destek verdi. Son olarak Karacabey'de start veren Rus sporcular, Bursa çevre yolundan İstanbul yoluna geçmek için koşmaya başladı.

BursaLI SPORCULAR TÜRK BAYRAĞIYLA KARŞILADI

Bursa Master Atletizm Kulübü Derneği sporcuları, Rus sporcuları Bursa yakınlarında Türk bayraklarıyla karşıladı. Bursalı sporcuların ilgisinden dolayı teşekkür eden Rus sporcular, bir süre mola verdi. Bursalı sporculardan Enver Koç, Rus sporcuların Bursa etabındaki 40 kilometrelik koşusuna refakat edeceklerini söyledi. Rus sporcuları cesaretinden dolayı tebrik eden Koç'a Hüseyin Özkul ve Mustafa Kartelli isimli iki sporcu da eşlik etti.

Alexander Korotkov, şimdiye kadar 550 kilometre yol katettiklerini belirterek, koşu esnasında elverişsiz hava şartlarının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Korotkov, "Bize gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederim. Katedeceğimiz 300 kilometre yol kaldı. Arkadaşımla birlikte bu hedefimize ulaşacağız. 15 Ocak'a kadar koşuyu tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Koşuyu kamerayla kaydetmeyi de ihmal etmeyen Rus sporcular, Gemlik'te mola verdikten sonra Yalova üzerinden İstanbul'a koşmaya devam edecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Marmara Denizi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title