Haberler

Peşmergenin Kobani'deki Görevi Belli Oldu

Güncelleme:

Kobani'ye giden peşmergelerin IŞİD ile savaşta görev alacağı alan belirlendi.

Kobani'ye giden peşmergelerin IŞİD ile savaşta görev alacağı alan belirlendi. Peşmerge, IŞİD mevzilerini füze ve kartuşa sistemiyle vuracak.

PEŞMERGELER IŞİD MEVZİLERİNİ BOMBALAYACAK

K. Irak'taki Peşmerge güçlerinin üst düzey yetkilileri, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak için giden peşmergelerin, görev alanlarının da belirlendiğini kaydetti. Bir süre önce Almanya ordusu tarafından eğitilen peşmergelerin, Kobani'ye giden grubun arasında yer aldığı kaydedildi. Alman askeri tarafından füze ve kartuşa sistemi eğitimi alan peşmergeler, Kobani'de IŞİD mevzilerini füze sistemiyle bombalayacak. Bunun dışında peşmerge, koalisyon güçleriyle de irtibatı sağlayıp, savaş uçaklarına IŞİD ait mevzilerin nokta yerlerini paylaşacak.

KOBANİ'YE PEŞMERGELERİN SAYISI ARTACAK

İlk etapta Kobani'ye gönderilen peşmegelerin sayısı 150 olarak belirlenmesinin nedeni ise, teknik olarak yaşanan bir takım sorunlardan kaynaklandığı belirtildi. Kürdistan Yönetimi, Kobani'ye gönderecek peşmerge sayısını 2 bin 600 olarak belirlemişti. Yakın bir zamanda ikinci bir grubun da Kobani'ye gönderileceği öğrenildi.

ÖSO İLE BİRLİKTE SAVAŞACAK

Peşmerge'nin Kobani'ye gideceğinin açıklanması üzerine Özgür Suriye Ordusu da asker gönderme kararı aldı. Peşmergenin Türkiye'ye giriş yaptığı gün Kobani'ye 200 kişi gönderen ÖSO, peşmerge ile koordineli bir şekilde savaşacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kobani Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

kobaniiii:

dıkkat dıkkat 9 pesmerge fırar etmıstır duyanların gorenlerın yetkılılere bıldırmelerı rıca olurnur yahu bırde bunların askerlerınımı arıcaz sagda solda kahraman askerler nereye kactınız cıkın:))

8
9
yanıtYanıtla
viperMobil-ANDROID:

pesmerge dikkat et seni kobaniye cekip kuzey iraktaki bolgene arkadan girmesin yahudi orgutu isid.

6
8
yanıtYanıtla
emektar:

pilav yiyip ibo dinleyecek.

6
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title