Haberler

Edremit'te Soma İçin İş Yerinin Önüne Madenci Heykeli Dikti

Güncelleme:

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir esnaf, Soma'da yaşanan facianın unutulmaması için, işlek bir caddeye madenci heykeli dikti.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir esnaf, Soma'da yaşanan facianın unutulmaması için, işlek bir caddeye madenci heykeli dikti. Tatile gelenler madenci heykelini görünce şaşkınlık yaşıyor.

Akçay'daki bir iş yeri sahibi, 13 Mayıs günü Soma'daki kömür madeninde hayatını kaybeden 301 madencinin ve yaşanan kazanın unutulmaması için iş yerinin önüne madenci heykeli koydu. Memleketi Soma olan ve yıllardır işlettiği emlak dükkanına da Soma ismini veren Erhan Demirel, çok sayıda yakınını maden kazasında kaybettiğini söyleyerek, yaşanan faciayı unutturmamaya kararlı olduklarını bildirdi. Yaptırdığı tam boy madenci heykeline madenci kıyafetleri giydiren Demirel, heykelin başına madenci bareti, ellerine de madenci feneri ile çekiç monte etti.

Soma'dan getirtilen taş kömürleri üzerinde duran ve kömür karasıyla boyanan madenci heykelini gören bölge sakinleri ve tatilciler, büyük facianın unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Böyle bir facianın bir daha yaşanmaması için hiç unutulmaması gerektiğini söyleyen bazı tatilciler ve bölge esnafı, "Heykeli gördüğümüzde ilk önce gerçekten çok şaşırdık. Soma faciası hep aklımızda olmalı ve ibret alınmalı. Böylesine büyük facialar bir daha yaşanmasın. Bu heykeli gördüğümüzde ilk önce şaşırdık. Ama daha sonra düşününce, çok etkili ve gerekli olduğunu anladık. Bu gibi sembol heykeller çoğaltılmalı. Ölenlere Allah'tan rahmet, kalanlara da baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Bu heykeli destekliyoruz. Çok olumlu bir hareket" dedi.

İş yeri sahibi ve madenci heykelini yaptıran Erhan Demirel ise, "Ben Somalıyım. 15 yıldır da burada oturuyorum. Soma'daki maden ocağında da çalıştım. Maden kömürü kokusunun içinde, Soma'da dünyaya geldim. Soma'yı, kömürü unutmak mümkün değil. Soma'da en son yaşanan büyük faciadan herkesin bir ders çıkartması lazım. Tatil beldemiz Akçay'da, Soma'da yaşanan maden faciasının unutulmaması için bir heykel yaptırdım ve büromun önüne koydum. Gerçekten de, etkili oldu ve tatilciler, bakıyorlar ve heykel ile fotoğraf çektiriyorlar. Vefat eden madencilere dua ediyorlar. Soma'da yaşanan faciayı, uzakta da olsak kalbimizde yaşıyoruz. Bunu Türkiye yaşıyor. Madende hayatını kaybedenler arasında arkadaşlarım, arkadaşlarımın çocukları da vardı. Biz her gün onlar için burada dua ediyoruz ve unutturmamaya çalışıyoruz " diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Edremit Akçay Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title