Haberler

Kutsal Şehir Kudüs İçin Vakıf Kuruldu

Yeryüzündeki Müslümanlar için “kutsal şehir” sayılan Kudüs’ün geleceği adına Ümmet Vakfı kuruldu.

Yeryüzündeki Müslümanlar için "kutsal şehir" sayılan Kudüs'ün geleceği adına Ümmet Vakfı kuruldu.

İslam coğrafyasında yaşanan acılara ve Kudüs ile Mescid'i Aksa'nın özgürlüğü için harekete geçen Türkiye ve Filistin'den çok sayıda İslami hareket, dünya Müslümanlarını bir araya getirecek Ümmet Vakfı'nı kurdu. Filistin başta olmak üzere Mısır, Irak, Türkiye, Yemen, Endonezya ve Katar gibi pek çok ülkeden İslami harekete mensup çevrelerin katılımıyla gerçekleşen açılışı, vakfın kurucuları arasında yer alan Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah gerçekleştirdi. İstanbul'da Grand Cevahir Hotel'de düzenlenen açılış törenine, Ümmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirci, vakfın kurucuları arasında yer alan Filistin İslami Hareketi Lideri ve Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, Saadet Partisi eski Lideri ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, ilahiyatçı Ali Rıza Demircan ile çok sayıda davetli katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şair Akif İnan'a ait "Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde" şiiri ve Filistin mücadelesinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı video görüntüleri ile başlayan açılış töreni, çeşitli konuşmalarla devam etti.

ŞEYH RAİD SALAH: "HEDEF; MESCİD-İ AKSA'YI ÖZGÜRLEŞTİRMEK"

Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah, kurucuları arasında yer aldığı Ümmet Vakfı'nın açılışında yaptığı konuşmada, vakfın emellerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmek olduğunu söyledi. Salah, "Ümmet Vakfı, dünyanın her tarafından toplanan Müslümanların birleşmiş gücünün bir göstergesidir. Bu vakıf, Mescid'i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için mücadele edecektir. ve asla vazgeçmeyecektir. Sadece maddi anlamda değil, her türlü gücün birleştiği bir vakıftır Ümmet Vakfı. Allah'ın izniyle Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelesine devam edecek bir vakıftır" dedi.

Dört yıl önce gerçekleşen Mavi Marmara baskınında yaralanan ve komada yaşam mücadelesindeyken bugün hayatını kaybeden Uğur Süleyman Söylemez'in ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah, "Öncelikle yüce Allah'tan, onuncu şehidimizin de diğer 9 şehitlerimizle beraber haşr olunmasını temenni ediyorum. Bu doğrultuda kardeşlerimizle bağlarımızı sıklaştırmaya devam ediyoruz. Bağımızı koparmayacağız. Akan bu kanlara olan vefamız devam edecektir. Gazze'de bu amaca yönelik çalışmalarımız ara vermeden sürüyor" dedi.

"GAZZE ERDOĞAN'I BEKLİYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ertelediği Gazze ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulunan Salah, Filistin halkının tümünün Erdoğan için Kudüs ve Mescid-i Aksa'da dua ettiğini kaydederek, "Şundan emin olun ki; Filistin'de her toprak zerresi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor. Bütün Filistin halkı Başbakan Erdoğan'ı bütün içtenlikle bağrına basarak seviyor. Kudüs ve Mescid-i Aksa onun için dua ediyor. İnanıyoruz ki; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze ziyareti elbet bir gün gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

Açılışta vakıf ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ümmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirci ise, vakıftan elde edilecek gelir ile Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün özgür kalmasının sağlanacağını ifade etti. Demirci, "Sizler, 'Mescid-i Aksa işgal altındayken ben nasıl gülerim' diyen Selahaddin-i Eyyübi'nin izindesiniz. Sizler, ömrünü Adem-i İslam'a adayan Sultan Abdülhak Hamid Han'ın varislerisiniz. Sizler, İsrail askerlerinin tüm baskılarına rağmen 'canım sana feda olsun ey Aksa' diyerek İsrail'e meydan okuyan Şeyh Raid Salah'ın dostlarısınız. İşte Ümmet Vakfı, her ne şart ve zeminde olursa olsun, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın bu süreçlerden etkilenmemesi için, sürekli akar sağlayacak bir vakıf olacaktır. Sağlayacağı projeler ile gelirleri tamamen Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün İslam belleği olarak kalması için kullanılacaktır" dedi.

Kudüs, Sünni Müslümanlar için yeryüzündeki üçüncü kutsal şehir olarak kabul ediliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şeyh Raid Salah Filistin Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title