Haberler

Köylü Kadınlar Yol Kapattı

Bursa’da hafriyat kamyonlarının köyün içinden geçmesi köylü kadınları ayaklandırdı.

Bursa'da hafriyat kamyonlarının köyün içinden geçmesi köylü kadınları ayaklandırdı. Yolu kesen ve 10 kamyonun geçişine izin vermeyen kadınlar, yoğun ikna çabalarının ardından alkışlı protesto yaparak yolu açtı.

Maden ocağından aldığı hafriyatları ruhsatlı döküm sahasına götüren kamyonların Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Mahallesi içerisinden geçmesi sebebiyle köylüler ayaklandı. Yaklaşık 10 gündür kamyonların öğrencilerin de okula gittikleri güzergahtan geçtikleri bildirilirken, tepkilerine yanıt bulamayan köylü kadınlar, yolu keserek eylem yaptı. Uzun bir süre 10 kamyonun geçişine izin vermeyen kadınlar, olay yerine gelen polis ekiplerinin çağrılarını da yanıtsız bıraktı. Eylemlerini sürdüren kadınlar, "Her yere başvurduk. Kaymakamlığa kadar gittik hiçbir şey demiyorlar. Bugün artık pes ettik. Burası okul yolu. Her gün çocuklarımız 4 defa okula gidip geliyor. Çocukların geçmesi için kaldırım yok, yoldan geçiyorlar. Yazık değil mi bizim çocuklarımıza?" şeklinde konuştu.

"BURADA ÇALIŞMAYA İZİN VERECEKLERSE DEVAM EDECEĞİZ"

Köylülerin eyleminin ardından olay yerine gelen firma yetkilisi ise "Benim ruhsatlı döküm saham var burada bize ait. Araçlar bugün yoğun olmuştur. Bu trafiği azaltacağımıza söz veriyoruz. Bu belediyenin, valiliğin, karayollarının vermiş olduğu yetkiyle, ruhsatla bir burada çalışmaktayız. Evet biraz fazla araç geçmiştir, bunu önleyeceğimizi söylüyoruz. Bu işi de Büyükşehir Belediyesi ile görüştükten sonra çözüp, burada çalışmaya izin vereceklerse devam edeceğiz" dedi.

Kamyonların altyapıya da zarar verdiğini ifade eden bir vatandaş ise "Yollarımızı yapan devlet. Devletin parası da milletten geliyor. Milletin parasını bu şekilde 20 ton geçmesi gereken yerde 40-50 ton araçla geçerse burada yapılmış olan altyapı çökmek durumunda kalacak. Altyapı yeniden yapıldığı zaman devlet bu parayı benden kesecek" dedi.

Kamyonların geçiş güzergahının değiştireleceği sözünü alan köylüler, yoldan çekilerek alkışlı protesto eşliğinde kamyonların geçişine izin verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasanağa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title