Haberler

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün İki Yakası Birleşti

Güncelleme:

Kocaeli'de, inşaatı süren ve İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saat gibi bir süreye düşürecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde iki yakanın ilk birleşmesi sağlandı.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesi ile Yalova'nın Altınova ilçesini birbirine bağlayarak İstanbul- İzmir arasındaki mesafeyi 3 buçuk saate indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde, iki ayağı birbirine bağlayacak olan halatlar gerildi.

BÜYÜK TASARRUF SAĞLAYACAK

Kullanıma açıldığında Türkiye ekonomisine yıllık 165 milyon dolar civarında tasarruf sağlayacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün, 254 metre yüksekliğindeki iki ayağını birbirine bağlayan halatların gerilmesi ile köprünün silüeti de tam anlamıyla ortaya çıkmış oldu.

BİN 350 İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Tamamlandığında dünyanın dördüncü en büyük köprüsü olacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında şu an toplam bin 350 işçi çalışıyor. Toplam 1.1 milyar dolar yatırım yapılarak hayata geçirilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit ile hizmet verecek. Köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak planlanıyor.

"İKİ YAKAYA DA HALAT BAĞLANDI"

Köprü inşaatının son hali hakkında bilgi veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Gördüğünüz gibi artık iki yakaya da halat bağlandı. Köprünün inşallah 2015'in sonu 2016'nın başlarında araç ve yaya trafiğine açılacağını biliyoruz. Hakikaten Körfez Geçiş Köprümüzün trafiğe açılmasıyla İzmir- İstanbul arasındaki mesafe hem zaman hem mesafe olarak büyük bir kısalma olacak. Hem yakıt hem zamandan tasarruf sağlanacak. Bu köprü, Dilovası açısından çok prestijli bir proje." diye konuştu.

"BİZE PİYANGO VURDU"

Ali Toltar, "Ayrıca, İstanbul'dan Anadolu'ya, İzmir, Ege ve Akdeniz bölgesine geçişlerde trafik yükünü de yüzde 40 nispetinde azaltmış olacak. Bu durum araç egzozlarından çıkan emisyonu da azaltarak Dilovası'ndaki hava kirliliği için ciddi bir avantajdır. Bu bölge, Dilovası bölgesi artık cazip bir ticaret ve sanayi merkezi olacak. Dünyanın en büyük dördüncü ve Türkiye'nin en büyük prestijli boğaz köprüsü, asma köprüsü olacak. Bu açıdan biz çok şanslıyız. Buranın ticari açıdan, sanayi açısından gelişmesine, buradaki arazilerin, yapıların da kat be kat değer kazanmasına sebep olacağını biliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul İzmir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (4)

H.sezgiMobil-IOS:

35 dolar artı kdv çok para kim geçer ordan para babalarımı onlaramı yapılıyo bu köprü birazda halkı düşünün artık

3
2
yanıtYanıtla
DİNLE:

doğru para veriyoruz vapurlada dingil milletin çoğu parası olmadığı için karadan daha hesaplı olduğu için karadan gidiyordu acil bir durum yoksa yine aynı olacak kim o parayı verir he tuzum kuru diyorsan kendi adına konuş yalakalık yapma DOĞRUCU

yanıt0
yanıt0
erdi:

hem projelerle gözümüzü boyuyolar hemde para yıne bızden çıkıyo

0
0
yanıtYanıtla
akilmobilWeb@haberler.com:

Türkiyenin dünyanın sayılı projelerini yaptığınızda gördük ya

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title