Haberler

(Özel Haber) Gezi Olaylarında Ak Partili Başkanın Boğazını Kesen Zanlı, Adam Öldürmeye Tam...

Güngören'de Gezi Parkı eylemlerine destek veren gruptan, AK Parti eski Güngören İlçe Başkanı Abdullah Başçı'nın boğazını bıçakla kesen zanlıya, 'Kasten Öldürmeye Teşebbüs ve Hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.
AK Parti Güngören Belediye Başkan...

Güngören'de Gezi Parkı eylemlerine destek veren gruptan, AK Parti eski Güngören İlçe Başkanı Abdullah Başçı'nın boğazını bıçakla kesen zanlıya, 'Kasten Öldürmeye Teşebbüs ve Hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

AK Parti Güngören Belediye Başkan aday adayı ve eski AK Parti Güngören İlçe Başkanı olan Abdullah Başçı'nın kullandığı otomobilin önü, 2 Haziran akşamı Merter'de Gezi Parkı olaylarına destek veren bir grup tarafından kesilmişti. Yol isteyen Başçı'yı tanıyan bir kişi, iddiaya göre, hakaret ederek, saldırmaya başlamıştı. Bir anda kalabalığın ortasında kalan Başçı, T.K. (36) isimli zanlı tarafından bıçaklanmıştı. Kalabalığın kaçmasının ardından yaralı Abdullah Başçı, çevredeki esnaf tarafından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

İDDİANAME HAZIR

Olayı soruşturan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekli delilleri toplayarak şahitleri dinledi. Savcılık, yaptığı soruşturmanın ardından zanlı hakkında, 'Kasten Öldürmeye Teşebbüs ve Hakaret' suçlamasıyla dava açtı. İlk mahkemenin ise önümüzdeki hafta görüleceği ifade edildi.

Olay anının bir kez daha anlatan AK Parti Güngören Belediye Başkan aday adayı Abdullah Başçı, "2 Haziran'da Merter'de özel aracımla seyir halindeydim. Önümde bir grup toplanmış ve eylem yapıyordu. Bende aracımla oradan geçmek istedim. O dönemde bu talihsiz olay yaşandı. Allah beni orada korudu. Biraz fevri hareket etseydim, elimdeki silah ile kalabalığa doğru ateş etseydim en az birkaç kişi darbe alabilirdi. Ben bıçak darbesi almama rağmen en ufak bir ateş etmedim. Ben orada ateş etseydim, bazı mihrakların istemiş olduğu oyuna gelip, benim vasıtamla ülkenin karışacağını düşündüm. Silahımda 16 mermi vardı. Ateş etseydim, bir sürü insana zarar verirdim. Ağzımdan kan geliyordu, bana bıçak vuran insana silahı doğrultmadım bile. Ölümü hissettim. Kendimi yere atsaydım kalkamazdım. Özellikle ayakta kaldım. Çok kan kaybettim" dedi.

"YARGI KARARI VERECEK"

Konunun adliyeye intikal ettiğini belirten Başçı, "Yargı kararını verecek. Bu süreçlerde soğukkanlı idare etmek lazım. Şu an rahatım ama bıçak izi kaldı. İddianame hazır. Gerekli çalışmaları yetkili kurumlar yürütüyorlar. Günü geldiği zaman mahkemeye çıkacağız, adalet ne derse biz ona tabiiyiz. İddianamede, kalabalıktan bahsediyor ve 'Adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlaması var" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Başçı Güngören Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title