Haberler

Eşi İflas Eden Ayşe Kılıçvuran, 6 Yıldır Çalışarak Geçimini Sağlıyor

Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin kantinini işleten Ayşe Kılıçvuran, 6 yıl önce eşi iflas edince çocuklarına bakabilmek için bir kantinde işe başladı.

Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin kantinini işleten Ayşe Kılıçvuran, 6 yıl önce eşi iflas edince çocuklarına bakabilmek için bir kantinde işe başladı. Daha sonraki yıllarda kantin işleterek işinin patronu olan Kılıçvuran, şu an başka bir okulda kantin işleten eşine rakip oldu.

Hayat hikayesini, eşinin iflas etmesiyle zor durumda kaldığı 6 yıl önce işe başlamasıyla anlatan 3 çocuk annesi Ayşe Kılıçvuran, ileriki zamanlarda işini büyüterek Siirt'teki kadınların iş hayatına atılımında örnek olacağını söyledi. Kılıçvuran, "Okulumuzun eski müdürü Fatih Alp ve yeni müdürümüz Minür Benek bana bir fırsat vererek elimden tuttular. 6-7 yıl önce eşim iflas ettiğinde çok büyük maddi sıkıntı çektiğimizden dolayı çalışmak istedim, ama eşim izin vermedi. Hırslı biri olduğum için çocuklarıma helalinden çalışıp bakmak istedim. Şu an kendi gücümle başardım ve kendime de rakip tanımıyorum. Ama eşim de başka okulda kantin işlettiği için o beni rakip olarak görüyor, ama ben kimseyi kendime rakip görmüyorum" dedi.

Bir kadın olmasına rağmen başararak çoğu erkeklerden daha güçlü olduğuna inandığını dile getiren Kılıçvuran, "Öğrencilerimi çok seviyorum. Bir kadın olmama rağmen çoğu şeyi başarabiliyorum. Erkeklerden daha çok güçlü olduğuma inanıyorum. Çalıştığımdan beri borçlarımızı hafiflettik. Çocuklarıma daha iyi bir gelecek kurmaya çalışıyorum" diye konuştu.

İllerde işini büyütmeyi de düşündüğünü ifade eden Kılıçvuran, özellikle genç kızlar, kadınlar veya eşleri çalışmamış kadınların iş hayatına atılması gerektiğini söyledi.

Siirt'te başka bir okulda kantin işleten Ayşe Kılıçvuran'ı eşi Ali Kılıçvuran ise daha önce erkek ve kız öğrencilerin karışık eğitim gördüğü imam hatip lisesi kantinini işlettiği dönemde kız öğrencilerin kantine gelmekten çekinmesi nedeniyle eşini kantinde kız öğrencilere bakmak için işe aldığını söyledi. İleriki zamanlarda maddi durumunun kötüleşmesiyle birlikte eşi Aşye Kılıçvuran'ın aile bütçesine katkıda bulunmak için başka okulda kantin işleterek iş hayatına atıldığını anlatan Ali Kılıçvuran, "Eşim ile aramızda tatlı bir rekabet ver. Amacımız kendi ekmeğimizi kazanmaktır. Siirtli kadınların mutlaka iş hayatına atılması gerekir" şeklinde konuştu.

Bir kız öğrenci ise, "Biz aç kaldığımızda Ayşe abla öğle aralarında bize öğrenci yemeği olan tost, döner yediriyordu. Kız öğrenciler için bir kadın kantincinin bulunması avantajdır. Çünkü imam hatipte okuyan kızlar biraz çekingen olur, bu amaçla bayanların iş hayatına atılması gerekir" dedi.

Ayşe Kılıçvuran'ı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ziyaret ederek karanfil veren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz ise Siirt'te tek kadın kantinci olan Kılıçvuran'ın kendisiyle gurur duyduklarını, onun azminin, kadının ele aldığı her işi başarıyla sürdürebileceğinin kanıtı olduğunu söyledi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title