Haberler

Engellinin İsyanı! Otobüs Durağında Soyundu

Güncelleme:

Adana'da halk otobüsü şoförlerinin hakaretlerine maruz kaldığını söyleyen yüzde 82 engelli genç, otobüs durağında soyunup isyan etti.

Adana'da sağlıklı olduğu gerekçesiyle özel halk otobüsü şoförleri tarafından kendisinden ücret istendiğini ve toplum içerisinde rencide edici hakaretlere maruz kaldığını öne süren yüzde 82 engelli genç, otobüs durağında soyunup isyan etti.

HAKARETE MARUZ KALIYOR

Bir kamu hastanesinin bilgi işlem bürosunda çalışan ve yüzde 82 engelli raporu bulunan 30 yaşındaki Fatih Öztürk, toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanma hakkı olduğu halde özel halk otobüsü şoförlerinin kendisini durakta gördükleri zaman genelde durmadıklarını ve bindiği özel halk otobüslerinde ise 'bedavacı' ithamıyla hakarete uğrayıp, toplum içerisinde rencide edildiğini iddia etti.

"PARAYI EŞEK GİBİ VERECEKSİN" DİYEN ŞOFÖRDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

2 gün önce zihinsel engelli kardeşiyle bindiği özel halk otobüsü şoförü tarafından "Parayı eşek gibi vereceksin, git kime şikayet ediyorsan et" şeklinde hakarete maruz kaldığını ve şoförün koltuktan kalkarak üzerine yürüdüğünü ileri süren Öztürk, bu nedenle karakola giderek otobüs şoföründen şikayetçi olduğunu kaydetti.


Fiziksel engeli yüzünden denge sağlamakta zorlandığı için yanında refakatçı bulunduğunu ve şoförlerin ağır hakaretleri yüzünden gurur yapıp artık refakatçısıyla otobüslere binmediğini dile getiren Fatih Öztürk, ağır engeline rağmen her gün 5 kilometre katedip mesleğini sürdürmek istediğini anlattı.

"GÜÇLÜ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ"

Devletin kendisine ücretsiz ulaşım hakkı verdiğini ancak yaşadığı olayları şikayet ettiği 153'ten de bir yaptırım uygulanmadığını kaydeden Öztürk, Atatürk Caddesi'ndeki kalabalık bir otobüs durağında üzerini soyunarak şunları söyledi:

"Toplum içerisinde, araçta hakarete uğruyorum. 'Senin neyin var da refakatçını taşıyorsun' diye hareketlerde bulunuyorlar. Onlar beni yıldırmayacak. Alın terimle, asgari ücretle geçiniyorum. İşimi seve seve yapıyorum, benimsiyorum. Benimsemezsem zaten çıkarım. Birileri işini benimsemiyorsa, arayış içine girer. Bizleri kimsenin toplum içerisinde rencide etme hakkı yok. Benim fiziki yapıma inanmıyorlar. Sağlık sorunlarım olduğuna inanmıyorlar. Bizler güçlü olmaya çalışacağız, yılmayacağız" diye konuştu.


ÜCRETSİZ KARTLAR İÇİN OTOBÜSLERE ÖDEME YAPILIYOR

Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ise, Daire Başkanlığı olarak ücretsiz ulaşım kartları için özel halk otobüsü işletmesine aylık ödeme yaptıklarını bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatih Öztürk 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (17)

ADANALI-ERDEM:

şöför kızdırmıştır turkiyedeki şöförlerin minubusculerin taksicilerin eğitilmesi lazım yuzde 90 ı cahil ve kaba

29
0
yanıtYanıtla
işte bu kadar.:

belediye ücret almıyor ama şöförlerin canı gidiyor. bu şekilde davranan şöförün işine son verilmeli. sayın başkan lütfen bu konuya eğilin.

25
1
yanıtYanıtla
utanc verici:

yaziklar olsun o soforlere allaha havale ediyorum yaptiklarini elbet bir gun gelir kendilerini bulur

26
0
yanıtYanıtla
ukala:

bu şöforler anca dayaktan anlar . Dövenlere hak veriyorum

24
1
yanıtYanıtla
KARTAL:

BENCE BU DURUM NORMAL ÇÜNKÜ DİNSİZ İMANSIZLARIN MEMLEKETİ adana. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1
20
yanıtYanıtla
Anti Emperyalist ve Anti komunist:

hadi şöför suçlu da eskiden halkımız böyle miydi. şimdi kimse kavgaya karışmak istemiyor. şahit olmak istemiyor. ihbar etmek istemiyor. bir vatandaş olarak kaç kişiyi şikayet ettiniz yetkili yerlere. bu kadar mı güzel ülkemiz.

19
2
yanıtYanıtla
BOKZURT:

Allah yardımcın olsun bir nefes sonrası için sağlığının ve yaşamının garantisi olmayan insan taklidi yapan mahluklar biraz beyin kullanın empati yapın bu arada adana :-)

18
0
yanıtYanıtla
düsün:

laa bu halk otobüsleri heo ayni seyi yapior onlarmi geyvşek belediyemiii geyvşeeeekkkkk hep ayni rezillik şehitailesinede yaslilarada aynu davraniorlar

11
2
yanıtYanıtla
YAĞIZ:

devlet bi lira vermeden özürlü, yaşlı, gazi polis, gazeteci, postacı, maliyeci, zabıta, daha sayamadıgım 18 çeşit beleşçi taşıtırsa olacagı bu. kimsenin bunlar adına ödeme yaptıgı yok. mazot, sigorta kaza, ceza. . . . . . . . . . çık işin içinden. sonuç bu

4
7
yanıtYanıtla
akreq:

Şu garibin ücretsiz kart kullanmasından bile utanırım, nasıl bir yaratıktırki para vereceksin der. Nereye gidiyor bu insanlık, bu kadar para, mevki, toprak, kan savaş hırsı nedir. Hyatımızın geri kalan bölümünü engelli yaşamayacağımızı kim bilebilir. Lütfen biraz anlayış, biraz insani duygular, ve küçükte olsa bir empati. . .

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title