Haberler

Diyarbakır Asayişine Kadın Eli Değdi

Güncelleme:

Diyarbakır Yenişehir Polis Merkezi'nde görev yapan başpolis Gonca Andaç, Diyarbakırlıların Gonca Ablası oldu.

Diyarbakır'ın en geniş merkez ilçelerinden biri olan Yenişehir'de görev yapmanın zorluklarını anlatan Gonca Andaç, bazen aynı anda iki hatta üç olaya birden ekip sevk etmek zorunda kaldığını ve bunun kolay olmadığını söyledi. Bir zamanlar Diyarbakır'da zırhlı araçlarla sokakta dolaşan polisin şimdilerde vatandaşla iç içe olması yaşanan değişimi gözler önüne seriyor.

"FEDAKARLIK İSTEYEN BİR MESLEK"

15 yıllık meslek hayatının 8 yılını Diyarbakır'da geçiren Andaç, bir kız çocuğu annesi. İşinin yoğunluğundan dolayı kendi ailesine zaman ayırmakta güçlük çektiğini aktaran Andaç, vatandaşların ve onların çocuklarının huzur ve güvenliğinin kendisi için birinci öncelik olduğunu ifade etti. Andaç, mesleğin zor olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Özellikle kadın memur olarak bizim için daha da zor bir meslek. Her şeyden önce çocuğunuza çok daha fazla vakit ayıramıyorsunuz. Daha farklı öncelikleriniz oluyor. Diğer çocukların ve vatandaşın huzuru ve güvenliği bizim için daha önemli olduğundan biraz daha fazla fedakarlık isteyen bir meslek."

Diyarbakır'da görev yaptığı sekiz yıllık süre zarfında sayısız anısının bulunduğunu kaydeden Andaç, şunları söyledi: "Diyarbakır ile ilgili sayısız anım var. Diyarbakır'da görev aldığım 8 yıllık zaman zarfında başımdan geçen mutlu mutsuz birçok olayı anlatabilirim burada. Ama her şeyden öte benim için önemli olan vatandaşımızın bizden memnun olabilmesi, memnun bir şekilde ayrılabilmesidir."

EMNİYETİN BAŞARISININ ESAS KAHRAMANLARI VATANDAŞLARIMIZDIR

Emniyetin göstermiş olduğu suçüstü operasyonlarının altındaki esas kahramanın vatandaşın kendisi olduğunu aktaran Andaç, vatandaşın gördükleri olayları 155 Polis İmdat hattına bildirmelerini istedi.

Diyarbakır'da yaklaşık sekiz yıl Şehitlik bölgesinde görev yaptığını ve bu yüzden vatandaş ile aralarında karşılıklı bir güven duygusu oluştuğunu dile getiren Andaç, bunun gittiği olaylarda vatandaşların kendisine yardımcı olmalarını sağladığını söyledi. Bu anlamda vatandaşlara teşekkürlerini sunan Andaç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son yıllarda Diyarbakır'da uyuşturucu, kapkaç, hırsızlık gibi olaylarda vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat hattına yapmış oldukları ihbar ve bölgemizdeki ekiplerin sayısının daha fazla artırılması sayesinde suçüstü oranlarımızda artış oldu. Vatandaşların ihbarları üzerine suçluları suçüstü yakalamamızın verdiği faydaların başında bazı suç kollarında azalmaların olmasını sağladı. Bundan sonra vatandaşlarımızın 155'i daha fazla arayıp suçluları ihbar edeceğine inancım sonsuz. Şunu çok net söyleyebilirim ki bizim başarılarımızın altında yatan esas kahramanlar vatandaşlardır. Onların yaptığı ihbarlar olmasa bizim olaylardan haberdar olabilmemiz çok zor olurdu."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title