Haberler

Bursalı Dağcılar Ağrı Dağında Antrenman Yaptı

Güncelleme:

Dünyanın en büyük zirvelerine tırmanmaya hazırlanan Bursalı dağcılar, Ağrı Dağının 5 bin 134 metrelik zirvesinde antrenman yaptı.

Dünyanın en büyük zirvelerine tırmanmaya hazırlanan Bursalı dağcılar Ağrı Dağı'nın 5 bin 134 metrelik zirvesinde antrenman yaptı. 7 dağcı kar ve buzla kaplı Ağrı'ya tırmanırken zor anlar yaşadı.

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) bu ay sonunda gerçekleştirecekleri Peak Lenin, Kırgızistan ve Mount Blanc, Fransa tırmanışlarına antrenman için Ağrı dağının zirvesine tırmandı. 7 kişilik bir ekiple Ağrı Dağı'nın zirvesi olan 5134 metreye tırmanışa geçen dağcılar 4 bin 200 metrede mola verdi. Ekip mola esnasında şiddetli dolu yağışına maruz kaldı. Gece saat 02.00 de, 4 bin 200 metre kampından zirveye hareket eden dağcılar, 5 saat süren tırmanış sonunda zirveye ulaştılar. Havanın açık olması dağcılara eşsiz bir mazara keyfi yaşatırken, dağcılar 4 ülkenin topraklarını izleme şansını elde etti. Zirve tırmanışının ardından aynı gün hareket eden dağcılar 14 saatin ardından Doğu Beyazıt'a geldi.

Nuh'un gemisi ile ünlü dağa dünyanın her yerinden tırmanmak için gelen dağcılar olduğunu ifade eden ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk, "Kolombiya, Rus, Alman, Romanyalı dağcılarla aynı anda tırmanış gerçekleştirildi. İki ayrı ULUDAK ekibi Kırgızistan Pamir dağlarında bulunan 7 bin metrelik Peak Lenin ve Fransa'da 4 bin 800 metrelik Mount Blanc'e tırmanış yapacaklar. ULUDAK sporcuları önümüzdeki günlerde yapacak oldukları dağcılık etkinliklerine hazırlık olarak bu tırmanışı gerçekleştirdiler. Dağcılık sporunun Bursa'da ve ülkemizde gelişimi için çaba harcıyoruz. Daha fazla insanın dağların bize sunduğu sağlıklı yaşam ve motivasyon ortamından yararlanması için bu spora yönelmeleri yaşam kalitelerini artıracaktır. Kendi deneyimlerimizi başkalarına hiçbir karşılık beklemeden aktarıyoruz. Bursa'lıları dağcılık sporunu yapmaya, dağları yaşamaya davet ediyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırgızistan Ağrı Dağı Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title