Haberler

Bu Liseyi Tercih Edenlere Burs Garantisi

Giresun’un Piraziz ilçesine bağlı Şeyhli köyünde atıl haldeyken 3 yıl önce Şehit Öner Güner İmam Hatip Lisesi’ne çevrilen okulu tercih eden öğrencilere üniversite hayatı boyunca burs imkanı sağlanacak.

Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Şeyhli köyünde atıl haldeyken 3 yıl önce Şehit Öner Güner İmam Hatip Lisesi'ne çevrilen okulu tercih eden öğrencilere üniversite hayatı boyunca burs imkanı sağlanacak.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'ın da köyü olan Şeyhli Köyünde ki Lise kuruluşunun ardından kısa bir zaman geçmesine rağmen başarıları ile adından söz ettiriyor. Giresun Federasyonu Başkanı Turan bu liseyi tercih eden tüm öğrencilere üniversite hayatı boyunca burs imkanı sağlayacağını belirterek, "Sadece bu köye değil Piraziz, Bulancak ve Ordu'nun Gülyalı kesimi ve etrafa ve onlarca köye eğitimde hizmet vermiş bir okul burası. Ancak burası 2012'den önce Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YÜBO) vardı, hızla göç vermemiz ve Giresun'un göç veren bir il olması gün geçtikçe öğrenci sayımısın azalmasından dolayı böyle geniş bir müştemilatı bulunan, yurdu bulunan çok çeşitli imkanları olan bu okul kapanmak durumdan kalmıştı. Biz böyle bir milli serveti, böyle köklü bir geçmişi olan okulun kapanmasını hiç içimize sindiremedik. Buranın tekrar eğitim hayatına kazandırılması için çaba sarf ettik, bu görevde bize düştü Ankara'da yaptığımız müracaatlar buranın İmam Hatip Lisesi olarak eğitim hayatına tekrar başlamasını acizane vesile olduk. Bir köyde bir lisenin olması aslında Türkiye açısından ilkleri bünyesinde bulunduruyor bu önemli. Türkiye'de önemli alanlarda yetiştirildiği marka değerleri olması ve eğitim almış insan sayısı çok olması ile bilinen bir merkez burası. Ben bu köyden yetişmiş bu köyün bir evladı olan biri olarak, bundan sonra buraya kayıt olacak bütün öğrencilerin mademki Allah bize böyle bir rol biçmiş, bu okulun gelmesine de vesile olmuşuz ve buraya gelecek olan, burayı tercih edecek olan öğrencilere hediyelerimiz olacak. Gelecek dönem inşallah ilk mezunlarını verecek, mezunlarımız üniversiteye girerlerse, buradan iyi bir üniversiteyi kazanırlarsa biz onların burslarını şimdiden vaat ediyoruz" dedi.

Okul Müdürü Ethem Korkmaz, ilk açıldığı yılda 80 öğrencisi olan okulun geçtiğimiz yıl itibari ile 115 öğrenci ile dönemi kapattıklarını ve okulunun açılışının 3. yılında ise Türkiye Değer Ödülleri yarışmasında Türkiye birincisi olduklarını söyledi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'a ise Okul Müdür Ethem Korkmaz Tarafından ve Piraziz İmam Hatipliler Derneği tarafından katkılarından dolayı plaket verildi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Turan Türkiye Piraziz Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title