Haberler

Bir Evladın Annesine 20 Yıllık Vefası! Ayaklarının Altını Öpüyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'da 20 yıldır hasta olan 80 yaşındaki annesine hayatını adayan 42 yaşındaki Mustafa Hamamcı, her gün onun bakımını yapıp ayaklarının altını öpüyor.

Şanlıurfa'da yaşayan 42 yaşındaki Mustafa Hamamcı, yaklaşık 20 yıldır hasta olan 80 yaşındaki annesi Emine Kurma'ya bakmak için hiç evlenmeyerek her gün onun bakımını yapıp ayaklarının altını öpüyor. Yedi yıl önce kanserden ölen babasına da ölünceye kadar baktığını söyleyen Mustafa Hamamcı, elindeki tek varlığı olan annesini kaybetmek istemediğini ve hayırseverlerden yardım beklediğini belirtti.

ANNESİ İÇİN HER ŞEYDEN VAZGEÇTİ

Şanlıurfa'da yatalak annesine bakmak için hiç evlenmeyen 42 yaşındaki Mustafa Hamamcı'nın hayatı, annelerin ne kadar kıymetli varlıklar olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Vefalı evlat, yaklaşık 20 yıldır hasta olan ve 13 yıl önce de geçirdiği beyin kanaması sonucu yatağa mahkum olan 80 yaşındaki annesi Emine Kurma'ya bakabilmek için her şeyden vazgeçti.


Benim de evlenmeye hakkım var, çoluk çocuğa karışmaya ama annemi atamadım, bırakmadım. Ben anneme bakmaya çalışıyorum, anneme hizmet etmeye çalışıyorum. Buradan tüm evlatlara sesleniyorum, annelerinizin kıymetini bilin. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir hadisinde eğer annesinin, babasının duasını almayan, onlara bakmayan cenneti görmeyecektir. Biz annemize bakalım. Annemiz bizi nasıl bu yaşa getirdiyse, büyüttüyse, bize hizmet ettiyse biz de ona vefa borcumuzu ödeyelim, biz de ona bakalım, ona hizmet edelim. Benim annem beyin kanaması geçirdikten sonra yatalak oldu. Kendisi şu anda yatakta yatıyor. Ben günde tek başıma dört kere onun bezini değiştiriyorum, oksijenini veriyorum. Her saat başı ona su veriyorum.


Benim şu anda durumum, gücüm tükenmiş. Hiçbir maddi gücüm yok. Evim kira ve iki senedir ev kiramı veremiyorum. Annemi tedavi ettirmek istiyorum. Annemin masraflarını karşılayamıyorum. Devletimiz bana ayda 880 lira evde bakım ücreti veriyor. Onunla da annemin ihtiyaçlarını gideremiyorum. Annemin ayda iki bin liradan fazla masrafı oluyor. Bezidir, mama setidir, şırıngasıdır, oksijenidir. Ben yetiştiremiyorum. Annemi de tek başına evde bırakıp bir yere gidemiyorum, bir iş de yapamıyorum. Annem benim bebeğim. Ben onsuz yaşamak istemiyorum. Bu yaşıma kadar geldim ama onun için evlenmedim. Onu çok seviyorum. Allah rızası için bizlere yardımcı olun. 20 yıldır anneme hizmet ediyorum. Bir tarafı felçli. Beni duyuyor ama konuşmuyor, bilinci kapalı, bir tek gözleri açık. İkimiz tek bu evde yaşıyoruz. Bizden başka kimse yok. Annemiz bize nasıl baktıysa, bizi nasıl bu yaşa getirdiyse, bizi karnında 9 ay taşıdıysa şimdi sıra bizde. Bizim annemize vefa borcumuzu vermemiz lazım, hizmet etmemiz lazım. Ben annemi yüz defa da sırtımda Hacca götürsem onun yaptıklarının binde birini veremem. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir Hadisi Şeriflerinde cennet annelerin ayaklarının altındadır demiştir. Annelerimizin kıymetini bilelim. Annelerimiz bizim baş tacımızdır. Annelerimizi evimizin başköşesinde tutalım" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500

Yorumlar (53)

Lice liMobil-IOS:

İşte Adam dedikleri budur

57
1
yanıtYanıtla
SİMAVLI....:

HABERİ OKUYUP TA GÖZLERİ YAŞARMAYAN VAR MIDIR. ALLAH HERKESE BÖYLE EVLATLAR NASİP ETSİN.

45
1
yanıtYanıtla
.....:

Benim yasarmadi. Çünkü bu davranış normal değil.

yanıt1
yanıt14
yardim severMobil-ANDROID:

bu aileye yardim etmek istiyorum telefon veya hesap numarasi varmidir tesekurler

33
1
yanıtYanıtla
ebru:

abi banada yardım edermisin işler kesat bu ara gece müşterileri azaldı

yanıt1
yanıt24
GAZETECI:

GÜNÜMÜZDE BÖYLE EVLATLAR KALMISMI . . . SEN SIMDIDEN CENNETLIKSIN EVLAT TANRI YARDIMCIN OLSUN. BU Gibi Haberlere hic olmasa bulundugu yörenin POLIS // JANDARMA VALILIK // KAYMAKAMLIK ARACILIGI ile o kisiye // aileye ULASILMASI icin bir olanak yaratin. Bir telefon mesela.

33
0
yanıtYanıtla
kubatMobil-IOS:

nu ne yaa???

0
30
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allah bizleri de senin yolundan ilerlememizi nasip etsin be abi . . . .

29
1
yanıtYanıtla
KARTAL:

NEDEN 20 SENEDİR URFANIN BELEDİYESİ UYUYORMU URFADA HİÇMİ BAKIM EVİ YOK BENCE EVLADIN ÇALISMAYA NİYETİ YOK DEVLETİN VERDİGİ PARAYA GÖZ KOYDU AKLINCA HAYIRLI EVLAT PROFİLİ ÇİZİYOR. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7
23
yanıtYanıtla
kiyametyakin:

helal süt emmis helal olsun insan ve adam ALLAH yardimciniz olsun

28
1
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title