Haberler

Askeri Öğrencileri Önce Canlı Bomba İhbarıyla Ardından da "Cumhurbaşkanı Alıkonuldu"...

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişiminde İstanbul’daki askeri okulda öğrenim gören öğrenciler, önce "Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 8 adet canlı bomba ihbarı olduğu ve tedbir amaçlı oraya götürüldükleri" gerekçesiyle, öğrencilerin durumdan şüphelenmesinin ardından da "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kelepçelenerek alıkonulduğu" dedikodularıyla kandırılmış.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişiminde İstanbul'daki askeri okulda öğrenim gören öğrenciler, önce "Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 8 adet canlı bomba ihbarı olduğu ve tedbir amaçlı oraya götürüldükleri" gerekçesiyle, öğrencilerin durumdan şüphelenmesinin ardından da "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kelepçelenerek alıkonulduğu" dedikodularıyla kandırılmış.

15 Temmuz gecesinde, FETÖ mensubu askerler tarafından darbe girişiminde bulunulmuş ve girişim başarısız olmuştu. Darbe girişiminin olduğu gece, İstanbul'daki askeri okulda son sınıf öğrencisi olan kardeşinin ve diğer arkadaşlarının kandırıldığını ifade eden Eskişehir'de yaşayan 26 yaşındaki Burak C., öğrencilerin 13 Temmuz günü rutin olarak düzenlenen kampa götürüldüklerini belirtti. Girişimden birkaç saat önce bazı komutanlar tarafından Sabiha Gökçen Havalimanında 8 adet canlı bomba olduğu bilgisinin verildiği öğrenciler, tedbir amaçlı olarak olay yerine gitmeleri gerektiği gerekçesiyle kandırıldı. Öğrencilerin otobüste telefonlardan olayı öğrenmesi ve bazılarının da buna tepki göstermesi üzerine durumun bir darbe girişimi olduğunu söylediği iddia edilen komutanların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kelepçelenerek alıkonulduğunu, araçtan inmek isteyenlerin ise cezalandırılacağını söylediği de öne sürüldü. Bunun ardından Sabiha Gökçen Havalimanı yolunda polis tarafından durdurularak tutuklanan öğrencilerin suçsuz olduğunu belirten ve kardeşinin de şu anda Silivri Cezaevinde olduğunu aktaran Burak C., yetkilere seslenerek duruma bir çare bulunmasını istedi.

"Cumhurbaşkanı alıkonuldu, otobüsten inmek isteyen olursa mermiyi hisseder"

Olay günü kardeşiyle konuşmalarını ve yaşadıklarını anlatan Burak C., "Kamplarına istirahat için döndükleri sırada tam tesisatlı bir şekilde tekrar bir içtima olduğu söyleniyor. Bütün öğrenciler içtima alanına toplanıyor. Komutanları orada belirli öğrencilerin isimlerini sayarak ayırıyor. İsimleri sayılan öğrenciler de daha sonradan öğrendiğimiz üzere uzun boylu ve atış talimatlarında yüksek not alan öğrencileri ayırıyorlar ve 2 otobüsle birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 8 adet canlı bomba olduğunu ve onların da tedbir amaçlı oraya gittiklerini söylüyorlar. Öğrencileri tedbir amacıyla otobüslere bindiriyorlar ve havalimanına götürüyorlar. Havalimanına giderken tabii kardeşlerimin hepsinde akıllı telefon olduğundan dolayı hepsi olaydan haber alıyor. Hepsi mesajla bize 'Ağabey hakkınızı helal edin. Beni merak etmeyin' şeklinde bu şekilde mesaj çekiyor. Daha sonrasında öğrenciler ailelerini arıyor. Bir öğrenci subay akrabasını arıyor. Hepsi telkinde bulunuyor, 'Sakın yanlış bir şey yapmayın. Emir komuta zincirine uymayın' şeklinde. Aynı ben de bu mesajları çektim kardeşime. Daha sonra tabi otobüste bu kargaşa olunca, başlarındaki binbaşı, albay ve üsteğmen bulunuyor. Bunlar öğrencilere Sayın Cumhurbaşkanımızın kelepçelenerek alıkonulduğunu, otobüsten inmek isteyen olursa mermiyi en yakınında hissedeceğini söylüyor. Bundan dolayı da öğrenciler otobüsten inmeye teşebbüs edemiyorlar" dedi.

"Öğrencilerin herhangi bir şekilde olaya müdahil olduğu bir durum yok"

Havalimanına giderken Orhanlı Gişeleri'nde polisin barikat ve TOMA'larla yolu kapattığını ve öğrencilerin de orada indirildiğini ifade eden Burak C., "İnerken de başlarındaki binbaşı polis kılığında teröristlerin olduğunu ve bu şekilde burada inmeleri gerektiğini söylüyor. Öğrencilerin hepsi orada otobüsten indiriliyor. Öğrenciler geri plandayken başlarındaki binbaşı ile polis memuru arasında orada bir diyalog yaşanıyor bu sırada. Diyalog esnasında albay, polisi orada şehit ediyor vurarak. Bu sırada da polislerden birisi binbaşıyı yaralıyor. Üsteğmen de bir vatandaşımızı şehit ediyor ve bir polis memurunu da bacağından yaralıyor. Öğrencilerin herhangi bir şekilde olaya müdahil olduğu bir durum yok. Sadece kendilerini çimlere atıyorlar. Havaya ateş eden bazı öğrenciler oluyor. Kendilerini çime atıp polis ekiplerinin gelmesini bekliyorlar. Polis ekipleri de gelince zaten teslim oluyorlar. Kardeşim de bu sırada, 'Ben yaşıyorum, benim bir durumum yok. Ben iyiyim' şeklinde bir mesaj çekti. Babamla da iki dakikalık bir telefon görüşmesi oldu. 'Ben herhangi bir şey yapmadım. Şerefsiz komutanımız yaktı bizi' şeklinde bir ithamda bulunuyor. Başlarındaki komutan bu adilerin, hainlerin adamıymış" ifadelerini kullandı.

"Haince emellerinde bizim öğrenci kardeşlerimizi kullandılar"

Yetkililere seslenerek bir çözüm beklediklerini belirten Burak C. şunları dile getirdi:

"Buradan söylemek istediğim şu, bu kadar öğrenci şu anda tutuklu Silivri Cezaevinde. Bunların herhangi bir olaya teşebbüs etmiş oldukları yok. Yani bunlar pırlanta gibi çocuklar. Biz öğrencilerimizi, kardeşlerimizi vatana, millete hayırlı bir evlat olsun, subay olsunlar diye onlara emanet ettik. Onlar bu haince emellerinde bizim öğrenci kardeşlerimizi kullandılar. Yani buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümet yetkililerine ve yetkililere sesleniyorum. Öğrencilerimizi er ve erbaşlarımız masum. İnşallah hainler en ağır şekilde cezalarını bulurlar. Ama bizim masum kardeşlerimiz, öğrencilerimiz, er ve erbaşlarımız da yakın zamanda aramıza katılırlar. 260 şehidimiz var, onlar için canımız yanıyor. Ama başka ailelerin de canı yanmasın. Masum evlatlarını da bekleyen ailelerin canı yanmasın. Bir an önce İnşallah hürriyetlerine kavuşurlar." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir İstanbul Gökçen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title