Haberler

Vatandaş Anadolu'nun Yapay Denizine Akın Ediyor

Güncelleme:

Eskişehir'in yapay plajı, ramazan bayramında ortalama her gün 3 bin kişiyi ağırladı.

Anadolu'nun denizi olarak adlandırılan ve yaz aylarında birçok şehirde gelen misafirlerin tercih ettiği yapay plajı, Ramazan Bayramı'nda ortalama her gün 3 bin kişiyi yağırladı.

ANADOLU'NUN DENİZİ KIYISI OLAN ŞEHİRLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 yıl önce hayata geçirilen projeyle ile açılan yapay plaj "Anadolu'nun Denizi" olarak adlandırılmıştı. Her yıl Eskişehir ve çevre illerindeki vatandaşlar yapay plaja yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Her geçen yıl ziyaretçi sayısını arttıran plaj, bir çok denize kıyısı olan şehirlere adeta taş çıkarıyor.

GİRİŞ ÜCRETİ DÜŞÜK

Ramazan Bayramı süresince binlerce vatandaşın tercih ettiği plaj, ayrıca giriş ücretinin düşük olmasıyla da dikkat çekiyor. Herhangi bir sebepten dolayı tatile çıkamayan vatandaşlar kendilerini plajın serin suyuna atarak bir günlük de olsa tatil yapma imkanı buluyor. Ayrıca, Eskişehir'in çevre illerinden gelen misafirlerin bazıları birkaç gün kalarak tatillerini burada yapmayı tercih ediyor.

BEKARLARA AYRI, AİLELERE AYRI BÖLÜM VAR

Plajın İdari Sorumlusu Ercan Turan, gelen misafirlerden plaj hakkında daima olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Plajın her yıl hizmetini artırarak daha da güzel bir hale geldiğine dikkat çeken Turan, "Bu sene plajımızın 6'ıncı senesidir. Her yıl üstüne biraz daha koyarak plajımızı bu hale getirdik. Böyle güzel bir plajın olmasında herkesin katkısı var. Bu plaj Eskişehir'in güzelliklerine güzellik katıyor. 325 metre uzunluğundaki plajımız, iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde bekarlara verilmekte, ikinci bölümde ise aileler bulunmaktadır. Herkes rahat ediyor. Burada her türlü imkan var. Orta bölümde bulunan olimpik havuzumuzda yüzme bilmeyenlere yüzme dersi veriliyor. Üç tane makine dairemiz var. Sürekli sirkülasyon yapılıyor. Plajımızın bakımları mümtaza şekilde yapılıyor" dedi.

YAKIN İLLERDEN DE GELİYORLAR

Eskişehir'de böyle bir plajın olmasının gurur verici olduğunu dile getiren Turan sözlerine şöyle devam etti: "Bizler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız bu şekilde bir imkan veriyoruz. Vatandaşlarımız da bu imkanı değerlendiriyor. Plaja girmek için, Ankara'dan, Bilecik'ten, Kütahya'dan, İstanbul'dan, Afyonkarahisar'dan ve Eskişehir'e yakın diğer illerden misafirlerimiz geliyor. Gelen misafirlerimizden her zaman pozitif bir tepki alıyoruz. Bu da bizi her yıl daha da güzelleştirmeye itiyor. Ne mutlu ki Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in böyle güzel bir imkanı vatandaşlarımıza sunup, böyle güzel bir ortamın oluşmasına neden olmuştur."

"BAYRAMDA GÜNLÜK 3 BİN KİŞİYİ AĞIRLADIK"

Turan, sıcaklıkların artmasının ardından plaja her gün vatandaşların akınının arttığını da vurgulayarak, "Sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle Ramazan ayında ve Ramazan Bayramında çok yoğun günler yaşadık. Burada vatandaşlarımız çok güzel bir tatil keyfi yaşıyor. Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu müddetçe, ortalamamız günlük bin 500 ile 2 bin kişiyi bulur. Ramazan Bayramı süresince biz günlük yaklaşık 3 bin kişiyi ağırladık" diye konuştu.

Bilet fiyatları hakkında da bilgiler veren Turan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Giriş ücretimiz hafta içi 5 TL'dir. Hafta sonu ise 16 yaşına kadar 5 TL, 16 yaşın üstünde olan vatandaşlarımızda ise 10 TL'dir. Vatandaşlarımız fiyatlardan memnun. Ayrıca burada kafeterya da satılan ürünlerimizde kar amacı güdülmeden normal fiyatlarla satışa sunuluyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (10)

BAKINDA BELEDİYECİLİK ÖĞRENİN:

AKAPE liler hizmet görsün, yol köprüden başka bişey bilmezler

41
19
yanıtYanıtla
akıler@hotmail.om:

senin neyine yol köprü. plaj yeter.allah akıl dağıtıken neredeydn

yanıt0
yanıt2
Kara Kedikubra-eray88@hotmail.com:

hahaha :D Sizde ancak ağustos böceği gibi eğlenmeyi bilirsiniz :) kış gelince görüşücez...

yanıt0
yanıt2
ali:

Bu projeyi diğer iller örnek almalı. Denize gidemeyen dar gelirli vatandaşlar için alternatif olabilir.

41
1
yanıtYanıtla
hakan:

Öyle deniz mi olur la, ırmak gibi incecik

9
21
yanıtYanıtla
hknmabanan@yahoo.com:

çekemediysen anten tak

yanıt3
yanıt0
vatandaş:

helal olsun cok guzel olmuş

27
0
yanıtYanıtla
vatandas:

Esas cumhurbaskani adayi Eskisehir belediye baskani olmaliydi, CHP yanlis ayar verdi. Sayin Büyükersen bence en iyi adaydir.

21
1
yanıtYanıtla
isimsiz:

konya belediye başkanınada öneririz ama bayanlar ayrı erkekler ayrı

2
9
yanıtYanıtla
gurbetci kazim:

konya nerden cikti. konyanin halki caliskan halktir turkiyeye gelmis gecmis en durus politikacilari desteklemislerdi

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title