Haberler

Ak Partili Dağ: "Chp Daha Muhalefetteyken Zam Yaptı"

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Hamza Dağ, CHP’nin 1 Kasım seçim bildirgesindeki vaatlerine ilişkin, “CHP’nin vaatlerinde 7 Haziran’dan farklı olarak mazota zam yaptıkları görülüyor.

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Hamza Dağ, CHP'nin 1 Kasım seçim bildirgesindeki vaatlerine ilişkin, "CHP'nin vaatlerinde 7 Haziran'dan farklı olarak mazota zam yaptıkları görülüyor. Geçen seçim 1.50 liradan vereceklerini söyledikleri mazotu şimdi 1.80 liraya çıkarmışlar. CHP daha muhalefetteyken zam yapan dünyadaki tek parti" dedi.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İHA'ya yaptığı açıklamada, dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan 1 Kasım seçim bildirgesini eleştirdi. Seçim bildirgesinde 7 Haziran'da olduğu gibi CHP'nin seçim vaatlerinin son derece ciddiyetsiz hazırlandığının görüldüğünü ifade eden Dağ, komşu ülke Yunanistan'dan örnek vererek bu ülkede iktidar olan SYRİZA'nın lideri Aleksis Çipras'ın da seçim öncesi bir çok vaatlerde bulunduğunu hatırlatarak, bu vaatlerin hiçbirisini yerine getiremeyen Çipras'ın hükümetten istifa ettiğini hatırlattı.

"CHP TARİHE GEÇECEK"

CHP'nin açıklanan seçim bildirgesinin tutarlı tarafının olmadığını belirten Dağ, şöyle konuştu:

"CHP'nin seçim bildirgesinde belirtilen vaatlerin 7 Haziran'dan bir farkı var. CHP'nin vaatlerinde 7 Haziran'dan farklı olarak mazota zam yaptıkları görülüyor. Geçen seçim 1.50 liradan vereceklerini söyledikleri mazotu şimdi 1.80 liraya çıkarmışlar. CHP daha muhalefetteyken zam yapan dünyadaki tek partidir. CHP bu hareketiyle yine tarihe geçecek. O nedenle ben CHP'yi tebrik ediyorum. Bunu da başardığı için çiftçilerimiz adına milletimiz adına kendilerini tebrik ediyorum. Bu da aslında vaatlerinin ne kadar ciddiyetsiz hazırlandığının en büyük göstergesidir. İnşallah bundan sonra da milletimizin doğru olana oy vereceğini düşünüyorum. Ben bu seçimlerde oylarımızı 7 Haziran'a göre ciddi anlamda artıracağımızı bekliyorum. Bu 4 aylık sürecin belli siyasal tercihleri değiştirmek için uzun bir süreç olmadığını biliyoruz. Ancak şu 4 aylık süreç içinde yaşananlar kimlerin olumlu tarafta olduğunu kimlerin "hayırcı" tarafta olduğunu açık şekilde ortaya çıkarttı. Özellikle Devlet Bahçeli'nin tavrının insanlar tarafından çok net görüldüğünü, HDP'nin PKK ile arasındaki bağı bir türlü koparmadığının çok net görüldüğünü, bunun her şeyiyle ortaya çıktığını, CHP'nin bu süreçte AK Parti ile koalisyon sürecini yürütürken bazı konularda tatmin edici cevaplar vermesinin söz konusu olmadığını gördüğünü düşünüyorum."

"TERÖRLE ARALARINA MESAFE KOYSUNLAR"

CHP milletvekillerinin son yaşanan terör olayları karşısındaki tavrını da eleştiren Dağ, TBMM'de partileri temsil eden milletvekillerinin terörle aralarına mesafe koymaları gerektiğini dile getirdi. Dağ, "CHP'nin İzmir milletvekili adayları da net bir duruş sergilemelidir. Ben bir CHP milletvekilinin koalisyon durumu dahi olsa bu şekilde iktidarda dahi olsalar DHKP/C mitingine katılmama imkanını çok net bir şekilde söyleyebilir miyim? ya da Suriye de 300 binden fazla insanı katleden, milyonlarca kişiyi yurdundan eden bir diktatörü, Esed'i bir CHP milletvekilinin ziyaret etmeme güvencesini acaba CHP milletvekilleri bize verebilirler mi?" diye konuştu.

Terör örgütleriyle son 30 yılın en etkin mücadelesinin yürütülmekte olduğuna işaret eden Dağ, 1 Kasım seçimleri sonrasının son yaşanan terör olaylarından sıyrılma noktasında önemli olduğunu kaydetti.

"OYLARINIZI KULLANIRKEN DİKKAT EDİN"

Dağ, şöyle devam etti:

"Terörle mücadele sürerken asker ve polisimizden şehitlerimiz oluyor. Onlar hepimizi fazlasıyla üzüyor. Ama bu mücadelenin çok daha etkin yürütülebilmesi için ülkemizin çok güçlü bir iktidara ihtiyacı var. Bu ülkenin güçlü bir meclis grubuna bu ihtiyacı var. Terör örgütleri PKK, DHKP/C ve DAEŞ'le etkin mücadele yapılabilmesindeki en büyük etken, bizim 24. dönemin son günlerinde çıkarttığımız iç güvenlik yasasıdır. Bu yasaya meclisteki 3 siyasi partinin temsilcileri değişik gerekçelerle karşı durdular. Ama bu paket geçti. Bizim o zamanki 312 milletvekilimiz 24 saat esaslı çalışma yaptığı için bu yasa meclisten geçti. Bu tarzda terör olaylarının sonlanması için mücadele edecek, mecliste güçlü bir grubunuzun olması gerekiyor. Bu ancak AK Partiyle mümkün. Başka hiçbir siyasi partinin bunu sağlaması ve ortaya koyması mümkün değil. Onun içinde 1 Kasım seçimlerin de güçlü bir AK Parti grubunun, iktidarının mecliste olması gerekiyor. İzmirli seçmenlerimizin ve Türkiye'deki bütün vatandaşlarımızın bu seçiMde oylarını kullanırlarken bu hususa özellikle dikkat etmelerini istiyorum. Çünkü önümüzdeki süreç önemli bir süreçtir."

TUNCAY ÖZKAN'IN SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın AK Parti'nin eski ve yeni Türkiye çelişkisi arasında kaldığı iddiasına da yanıt veren Dağ, partisinin 7 haziran ve 1 Kasım seçimlerine yönelik herhangi bir çelişki yaşamadığını asıl bazı vekillerin hala vesayet özlemi içinde olduğunu ifade etti.

Dün söyledikleriyle bugün söyledikleri arasında fark olmadığına vurgu yapan Dağ, 7 Haziran seçimleri öncesinde ne söyledilerse bugün de aynı noktada olduklarının altını çizdi. Dağ, "Bizim tek hedefimiz vardı, tek başına iktidar olmak. Bundan başka da düşüncemiz yok. Biz halen eski Türkiye demiyoruz. Eski Türkiye'yi de arzulamıyoruz. Eski Türkiye'nin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu millet de çok iyi biliyor. 90'lı yıllarda vesayet kurumlarının bu ülkede nasıl etkili olduğunu herkes çok iyi biliyor. CHP'nin İzmir milletvekili Tuncay Bey de çok iyi biliyor. Tuncay Bey'in de eski Türkiye'de hangi vesayet organlarıyla nasıl irtibatlı olduğunu tüm millet bu anlamda çok iyi biliyor. Onlar belki Eski Türkiye olsun yine asker vesayeti, yargı vesayeti olsun isteyebilirler. Bizim böyle bir derdimiz, isteğimiz yok. 7 Haziran seçimine hangi aşkla hazırlanıyorsak, 1 Kasıma da aynı şekilde hazırlanıyoruz. Aradaki fark ne? Muhalefet partilerinin ne kadar uzlaşmaz olduğunu 7 Haziran öncesi anlatmaya gayret etmiştik, belki bunda başarılı olamadık. Ama bütün milletimiz bunların nasıl uzlaşmaz bir tavır içinde olduklarını bu süreçte çok açık ve net görmüş oldu" şeklinde konuştu.

"KOCAOĞLU İZMİR'İN BELEDİYE BAŞKANI OLSUN"

Dağ, seçim sürecinin yaşandığı şu günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun AK Parti'nin milletvekili adaylarına cevap yetiştirdiğine de dikkati çekerek bunu yakışıksız bulduğunu dile getirdi.

Aziz Kocaoğlu'nun bütün İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu, buna göre davranması gerektiğini hatırlatan Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının muhatapları olmadığını belirtti.

Kocaoğlu'nu bir daha aynı hataya düşmemesi için uyaran Dağ, "CHP'nin milletvekilleri, adayları yok mu? Onlar bize bir şey söylesinler, projelerimizi değerlendirsinler. Belediye başkanı İzmir'in belediye başkanıdır. Sadece CHP'lilerin belediye başkanı değildir. Belediye başkanı İzmirlilere hizmet etmek ve tüm İzmirliler adına konuşmak durumundadır. Sadece bir parti adına konuşması çok da doğru olmuyor. Aziz bey, kendi büyükşehir belediyesinin hizmetlerine bakacak. Bizim de muhatabımız bu seçim sürecinde milletvekili adayları olacak" diye konuştu.

Dağ, CHP'nin İzmir'de seçilmesi muhtemel sıralardaki milletvekili adaylarının İzmir'le hiçbir bağlarının olmadığı eleştirisini de getirerek buna karşılık AK Parti'nin İzmirli olduğunu, İzmirle güçlü bağlarının bulunduğunu da sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Hamza Dağ Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title