Haberler

3. Köprüde Kedi Yolu Yapımına Geçildi

Güncelleme:

3. köprünün inşaatında önemli bir aşamaya gelindi. Köprüde her iki yakada yükselen kuleler arasında kedi yolu yapımında kullanılacak iki adet kılavuz halat çekildi.

İstanbul trafiğini rahatlatmak için hızla yapımına devam edilen, 3 milyar dolar maliyetli 3. köprüde önemli bir aşamaya gelindi. Kulelerin yapılmasının ardından iki yaka arasında kedi yolu yapımında kullanılacak biri kuzeyde biri ise güneyde olmak üzere iki adet kılavuz halat çekildi.

KEDİ YOLU 2 AYDA TAMAMLANACAK

Kılavuz halatların çekilmesinin ardından ise köprü için önemli bir aşama olacak olan kedi yolu ve ana kablonun köprüye çekilmesi işlemi başlayacak. Temmuz ayı ortalarına kadar yaklaşık 2 ay sürede yapılması öngörülen kedi yolu yapımı ve ana kablonun çekilmesi işlemi sonrasında iki kule arasında ana gövdeyi oluşturacak çelik tabliyelerin döşenmesi işlemine başlanacak.

GÖVDESİNE 60 ÇELİK TABLİYE YERLEŞTİRİLECEK

Kılavuz halatlar vasıtasıyla kulelere kolaylıkla çıkmayı sağlayacak olan kedi yolu ve devamında kurulacak ana kablo, gövdeye döşenecek çelik tabliyeleri tutacak. Yine çelik tabliyelerin güvenli bir şekilde tutulması için ana kablo dışında köprüye eğik askı halatları yerleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde ikisi Poyrazköy ikisi ise Garipçe Köyü tarafına olmak üzere 24 metre uzunluğunda 59 metre genişliğindeki toplam 4 tabliyenin yerleştirilmesi işlemi tamamlanmıştı. Yapımı hızla devam eden köprünün gövdesine ise toplamda 60 adet çelik tabliye yerleştirilecek.

DÜNYANIN EN GENİŞ KÖPRÜSÜ

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan, daha önceki iki köprüye göre oldukça farklı olan 3. boğaz köprüsünde karayolu için 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere 8 şeritli yol ile yüksek hızlı tren için 1 gidiş ve 1 geliş olmak üzere 2 adet demiryolu olacak. Köprü 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş köprüsü olacak köprünün deniz üzerindeki uzunluğu ise 1408 metre olacak. Toplam uzunluğu 2 bin 164 metre olacak olan köprü, üzerinde demiryolu olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

3 MİLYAR DOLARLIK PROJE

29 Ekim 2015'te hizmete açılması planlanan köprünün Avrupa yakasındaki kule uzunluğu 322 metre Anadolu yakasında ise 318 metre olacak. 3 milyar dolar yatırım bedeline sahip projenin yapım dahil işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş - Astaldi JV tarafından yapılacak ve bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı'na devredilecek. Köprü inşaatında 6 bin 500 işçi ile 600 mühendis görev yapıyor.








Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (20)

yakisikliMobil-ANDROID:

kalkinma kopruyle olsaydı...teknoloji nerde hepsini yabancilara yaptiriyolar

11
9
yanıtYanıtla
ERTUĞRUL:

HELAL AKP HELAL SANA İZLE MUHALEFET BİRŞEY ÖĞREN. . . İCRAAT GÖR BE KARDEŞİMM. . .

9
9
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

ONLAR SADECE KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR!. . .

7
11
yanıtYanıtla
AK PARTİ YAPAR MUHALEFET HASET EDER:

AK PARTİ YAPAR DÜNYA PROJELERİNİ. . . 3 YILDA BİTMEZ 4 OLUR AMA YAPILIR. . . MUHALEFETTE ANCAK SOYTARILIK YAPAR. . . . BURADA OLUMSUZ YORUM YAPANLAR ÇOK KOMİKSİNİZ. . . . KÖPRÜ YAPILINCADA GİDER SELFİ ÇEKERSİNİZ. . . İZMİTLİ İSENİZDE ÖVÜNÜRSÜNÜZ. . . AMA YİNEDE ŞAKLABANLIK YAPARSINIZ. . . .

10
4
yanıtYanıtla
yesno:

Bu memleketin sirti gelir mi hic be! Türk yaptimi böyle yapar!

12
1
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

ONLAR SADECE KONUSUR, AK PARTİ YAPAR!. . .

11
2
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

ONLAR SADECE KONUŞUR, AK PARTİ İCRAAT YAPAR!. . .

8
3
yanıtYanıtla
Serhat Mobil-IOS:

Türk yapmıyor yaptırıyor malllllll

7
4
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

ONLAR SADECE KONUŞUR, AK PARTİ HİZMETLERİ (DUBLE YOLLAR, HAVA MEYDANLARI, KÖPRÜLER, BARAJLAR, TUNELLER, ŞEHİR HASTANELERİ VS. VS. ) YAPAR!. . . FARK VAAARRR!. . AK PARTİ, SENİNLE GURUR DUYUYORUUUUUZZZ!. .

5
4
yanıtYanıtla
Uyan türkiye uyanmobilWeb@haberler.com:

Metrobüs e ihtiyaç mı var dediniz. Marmaray a ihtiyaç mı var dediniz. Daha bir çok prpjeye ihtiyaç mı var dediniz ama hepsi hayatınızı kolaylaştırdı ve hepsini bizden çok kullandınız ve kullanıyorsunuz. Üçüncü köprü ve avrupanın en büyük havaalanınada ne gerek var diyenler çok daha fazla kullanacak. Neyse. Mesaj verildi

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title