Haberler

Özdilek "Çevreci Tesis Ödülü"nün Sahibi Oldu

Güncelleme:

Özdilek Ev Tekstil San. ve Tic. A.Ş. daha sağlıklı bir gelecek için çevreye verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

Tekstil ve perakende sektörünün önde gelen isimlerinden Özdilek; Bursa ili sınırları içerisinde çevresel konularda eşitsizlikleri azaltmak, çevreye olan duyarlılığı artırmak amacıyla sanayi tesislerini teşvik etmek üzere verilen Çevreci Tesis Ödülü'nün sahibi oldu.

Daha sağlıklı ve çevreci bir Bursa için yola çıkan Sağlıklı Kentler Birliği, çevreye olan duyarlılığı artırmak amacıyla sanayi tesislerini ödüllendirirken, Özdilek Ev Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. belirlenen tüm kriterleri yerine getirerek "Çevreci Tesis Ödülü"nün sahibi oldu.

Sağlıklı Kentler Birliği Yönetimi ve Danışma Kurulu Üyeleri tarafından belirlenen imar planı, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, yapı kullanma izni, ÇED(çevresel etki değerlendirmesi), atık su deşarj izni, emisyon izni, itfaiye raporu, işletme belgesi, geçiş yolu izin belgesi kriterlerine göre değerlendirilen tesislerden, bu belgelerin tamamına sahip olan ve çevre konusunda sistemlerini oluşturup uygulayan 4 firma ödül almaya hak kazandı.

Özdilek Perakende Operasyonları Genel Müdürü Sertaç Ünal ödül töreninde yaptığı açıklamada Özdilek Grubu adına bu ödülü almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bu ödülle birlikte çevreye verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koymuş olduk. Küresel ısınma ve doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı sebebiyle büyük tehdit altında olan dünyamızı korumak ve kurtarmak için tüm sanayi tesislerinin duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile bizlere emanet olan dünyamızı gelecek nesillere tertemiz teslim etmek hepimiz için bir sorumluluk ve bir borçtur. Umarım Bursa'da yapılan bu değerlendirme diğer illere de örnek olur ve tüm Türkiye'de sanayi tesisleri çevreye duyarlı tesisler haline gelir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Özdilek Ev Tekstil San. ve Tic. A.Ş. Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title