Haberler

Özal İle Teoman Koman'ın 'Dağ' Diyaloğu

Güncelleme:

Turgut Özal Başbakanlığı döneminde dağları bombalamak isteyen Teoman Koman'a "Türk Hava Kuvvetleri'ne o dağları bombalatmam" diyerek karşı çıkmış.

28 Şubat Davası sanığı eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Teoman Koman, dün tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitirdi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıkalamada Koman'ın Pazartesi günü toprağa verileceği belirtildi.

Teoman Koman'la ilgili gizli kalmış bir ayrıntıyı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Habertürk gazetesine anlattı.

İşte Ahmet Özal'ın anlattığı o olay;

Bir akşam, teoman Koman Başbakanlık Konutu'na babamla görüşmeye geldi. Ben de babamın yanında oturuyordum. Koman içeri girerken bir topuk selamıyla babamı selamladı. 'Sayın Başbakanım, Türk Hava Kuvvetleri, sabah saat 5'te şu dağları bombalayacak' dedi.

"PAŞA O DAĞLAR KENDİ TOPRAKLARIMIZDA"

Babam da, gözlüklerinin arkasından bakarak Koman'a, 'Hangi dağları bombalayacak?' diye tekrar sordu. Koman da dağların isimlerini sıraladı. Bunun üzerine babam, 'Paşa, bu dağlar Kuzey Irak'ta değil, kendi topraklarımız içinde' karşılığını verdi.

"O DAĞLARI BOMBALATMAM"

Teoman Koman da 'Evet efendim, sınırlarımız içinde' dedi. Babam da bunun üzerine Koman'a 'Paşa paşa benim Başbakanı olduğum Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk Hava Kuvvetleri'ne o dağları bombalatmam' diyerek izni vermedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Teoman Koman Turgut Özal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title