Haberler

Öz Finans İş Konya ve İstanbul Avrupa ve Anadolu Temsilcilikleri Tarafından İftar Programı Düzenledi

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Türkiye’de 13 milyon çalışanın sadece 1 milyon 100 bininin sendikalı olduğunu bildirdi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Türkiye'de 13 milyon çalışanın sadece 1 milyon 100 bininin sendikalı olduğunu bildirdi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Öz Finans İş Konya ve İstanbul Avrupa ve Anadolu Temsilcilikleri tarafından düzenlenen iftar programlarına katıldı. İftarda yaptığı konuşmada Eroğlu, çalışanların örgütlü olması halinde, güçlü olunacağını belirterek, şunları kaydetti:

" Türkiye'de iş verenler 1961 yılında Türkiye İşveren Sendikaları konfederasyonu adı ile bünyesinde 22 sendika bulunduran bir yapıyı oluşturmuş. Bir çoğumuzun ismini bilmediğimiz Tesis, Tapis, Teksansen, Nakiş bu sendikalardan bir kaçı. Bunun yanında 28'de bağımsız işveren sendikası bulunuyor. Yani çalışanlar henüz örgütlenmeden, bundan 55 yıl önce iş verenler kendi aralarında örgütlenmişler. Bu 22 iş veren sendikasının örgütlü olduğu iş yerlerinde ise 1 Milyon 200 bin çalışan bulunuyor. Acaba iş verenler kime karşı korunmak için ya da kimlerin haklarından feragat isteyerek hak talep edebilirler. Doğal olarak çalışanlardan."

Çalışanların örgütlü olması gerektiğini anlatan Eroğlu, "Biz çalışanlar olarak kendi aramızda ne kadar örgütlü olabilirsek, ne kadar güçlü olabilirsek ancak o seviyelere çıkabiliriz. 13 milyona yakın çalışan var. Bu çalışanlardan sadece 1 milyon 100 bini sendikalı. 12 Milyon arkadaşımızın bir sendika şemsiyesi yok. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız" dedi.

Türkiye'nin her köşesinde şubesi bulunan Ziraat ve Halk Bankalarının çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Eroğlu, "Ziraat ve Halk bankasının Türkiye'de 2 bin 700 şubesi var ve hala açmayı sürdürüyor. Türkiye'nin hiçbir sivil toplum kuruluşunun bu kadar örgütlü bir yapısı yok. Eğer siz isterseniz Ziraat ve Halk bank olarak Türkiye'nin en güçlü yapısını oluşturursunuz. Gücünüzü görmeniz için bunları anlatıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Öz Finans İş, Halk Bank ve Ziraat Bankalarının yetkili sendikası olarak 32 bin üyesi bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Eroğlu İstanbul Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title