Haberler

Oyunla Bilim "Bilim Parkı"Nda Biraraya Gelecek

Esenler Belediye Başkanı Göksu: "Bu parkı, her türlü oyun ve oyuncağın bilgi üzerine dizayn edildiği ve bilgi merkezli bir oyun parkı olarak planlıyoruz"

Esenler'de kurulması planlanan "Bilim Parkı"nda, çocuklar ve gençler oyun oynarken bilim öğrenecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Esenler Belediyesi'nin parkta kuracağı tesiste öğrenciler, okul müfredatındaki fen bilimleri konularını, kinematik öğrenme yöntemlerine uygun olarak dizayn edilmiş araç-gereçlerle öğrenecek. Esenler Yavuz Selim Parkı'nı Bilim Parkı'na dönüştürecek olan belediye, oyunla bilimi biraraya getirmeyi planlıyor.

Projenin ilk aşamasında 8 bin metrekarelik park kurulacak. Daha sonra da parkın içi okul müfredatındaki fen bilimleri konularını kinematik öğrenme yöntemlerine uygun olarak dizayn edilmiş, bilimsel prensiplere dayalı ve bu prensipleri eğlenceli bir şekilde öğreten bilimsel araç gereçlerle doldurulacak.

Açık ve kapalı olmak üzere iki bölümden oluşacak parkın açık alan kısmında oyun parkı ve botanik bahçesi yer alacak. Kapalı alanında ise branşlara göre ayrılmış sınıflar ve bu sınıfların içinde de laboratuar ve her branşa göre bilimsel aletler bulunacak. Öğrenciler, aletlerin her birini deneme imkanı da bulacak.

Park içinde, çeşitli bitkilerden oluşacak Botanik Bahçesi'nde de birçok çeşitli bitkinin yetiştirilmesi sağlanacak. Bitkilerle proje üretmek isteyen öğrenciler de bu bahçede projelerini gerçekleştirebilecek. Her öğrenci kendisine ait bitkinin bakımından sorumlu olacak. Her bitkinin yetişme koşulları ve özellikleri ayrıntılı olarak önlerinde bulunan tabelalarda anlatılacak.

-" Türkiye'de ilk olacak"

AA muhabirine açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, projeyle, geleceğin genç araştırmacı ve bilim insanlarını teşvik ederek, bu kişilerin bilime merakını canlandırmak ve ilgilerini bu yöne çekmek istediklerini söyledi.

Göksu, çocuk ve gençlerin hem eğlenebileceği, aynı zamanda da birşeyler öğrenebileceği bu tür bilim merkezlerine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, projenin hayata geçirilmesinin büyük önem arzettiğini, tüm dünyada örnekleri görülen projenin Türkiye'de ilk defa hayata geçirileceğini kaydetti.

Bilim merkezlerinin eğlenceli hale getirilip "bilim parkları"na çevirilmesinin önemine değinen Göksu, şunları söyledi:

"Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların ilgilerinin kolayca dağıldığı günümüzde, bilimsel objelerle öğrenme en iyi öğrenme metodu olmuştur. Tüm dünyanın da artık benimsediği bu metot, Bilim Parkı'nın da öğrenme metodu olacaktır. Bu parkı, her türlü oyun ve oyuncağın, bilgi üzerine dizayn edildiği ve bilgi merkezli bir oyun parkı planlıyoruz. Bu parkta her şey bilgiyle alakalı olacak. Parka girdiğiniz takdirde, doğal olarak beyniniz, okumaya, bilmeye-bilgilenmeye ve bilgi sahibi olmaya kendisini kodlayacak."

Göksu, bu parkta çocukların ve gençlerin vakitlerini boşa geçirmeyeceklerini, bunun yerine bilimsel bir aktivitenin içinde bulunacakları ifade ederek, hayatın her aşamasının öğrenmek ve bilgi edinmek olduğunu gençlere öğretmek istediklerini belirtti.

"Bilim Parkı" projesinin, belediyenin "Bilgi Şehri Esenler Projesi"nin ilk ayağı olacağını aktaran Göksu, "Esenler'i uzun vadede getirmek istediğimiz nokta, bir bilgi şehri olmasıdır. Bilgi şehirlerinin oluşması için bilgi parklarının oluşması gerekir. Bu parklara her yaştan çocuk ve genç gelerek faydalanabilecek. Parkın her bir donatı unsuru hangi kalifiyeyi istiyorsa, hangi elemanın orada olması gerekiyorsa elbette onlar da orada olacaktır. Burada öğretim elemanları istihdam edilecek" diye konuştu.

Göksu, Bilim Parkı'nın sadece Esenler ilçesine değil, İstanbul halkına hizmet edeceğini, parkın konumu itibarıyla kentin her noktasından rahat ulaşım sağlanabildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu parkın içinde bilim merkezi, matematik, kimya ve fizik evleri gibi gerçekten bilgi üretecek ve oynarken bilgilenebilecek bir alan oluşturacağız. Burada her şey oyunla olacak. Biz orada matematik kimya formülü anlatmayacağız. Yaklaşık 8 bin metrakareye kuracağımız tesis, Türkiye'de ilk olacak. Dünyada bilim merkezleri var ancak bu anlamda oyunla bilimin içiçe olduğu bir yer yok. Biz, Esenler'i bir yere taşımaya çalışıyoruz. Esenler'in bir konsepti var. Buna göre; Esenler bir sanayi noktası olamaz. Esenler'in vizyonu bir bilgi şehri vizyonudur. Bunun için de bu tarz projeler üretmemiz gerekir. Bilgi üreterek, bilgiyi satmamız lazım. Bu noktadan hareket ediyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title