Haberler

Öyk'dan İmar Planı Değişikliği ve Taşınmaz Satışına Onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Antalya ve Konya'da bulunan iki taşınmazın imar planı değişikliklerini onayladı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Antalya ve Konya'da bulunan iki taşınmazın imar planı değişikliklerini onayladı. Kurul, Maliye Hazinesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve T. Selüloz ve Kağıt Fabrikası A.Ş. adına kayıtlı 3 taşınmazın da satışına izin verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Antalya'nın Elmalı İlçesi, Karyağdı Mahallesi'nde yer alan parsele "Konut Alanı " ve "Yol" kararı getirilmesine, onaylanan imar planı değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda; uygun görülen bazı itirazlar doğrultusunda yeniden düzenlenen uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verildi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Karaman'ın, Merkez İlçesi, Kırbağı Mahallesi, Çukurbağ Mevkii sınırları içerisinde yer alan parsele "Gelişme Konut Alanı, Ticaret Alanı, Spor Tesisleri Alanı ve Teknik Altyapı Alanı" fonksiyonu önerilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca hazırlanan Nazım İmar Planı Değişikliği ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanması da uygun görüldü.

-ÖYK 3 TAŞINMAZIN SATIŞINI ONAYLADI-

ÖYK, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Aydın'ın, Didim ilçesi, Didim Mahallesi'nde yer alan bir taşınmazın "satış" yöntemiyle özelleştirilmesini teminen ihale ilanı ihale sonucunda taşınmazın 861 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Sayine Subaşı'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Sayine Subaşı'nın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 860 bin 500 TL bedelle ikinci teklifi veren Ahmet Karataş'a İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Ahmet Karataş'ın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline karar karar verdi.

ÖYK, Erzurum'un Palandöken ilçesi, Kazım Yurdalan Mahallesi'nde yer alan, bir taşınmazın; 130 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Koza Telekomünikasyon İnşaat Turizm Proje Müşavirlik İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi A.Ş.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Koza Telekomünikasyon İnşaat Turizm Proje Müşavirlik İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptalinedair verilen kararların onaylanmasına karar verdi.

-"SATIŞ" YÖNTEMİ VE "PAZARLIK USULÜ" UYGULANACAK-

ÖYK, aynı zamanda Karayolları Genel Müdürlüğü adına kayıtlı, Ankara'nın Keçiören ilçesi, Hasköy Mahallesinde yer alan taşınmazın üzerinde bulunan binalarla "satış" yöntemiyle ve "Pazarlık Usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmesini teminen ihale sonucunda söz konusu satışa konu varlıkların 33 milyon 520 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren HSY Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. - Bahadır Mühendislik Proje İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. - Şerbetci İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, HSY Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. - Bahadır Mühendislik Proje İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. - Şerbetci İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 33 milyon 510 bin TL bedelle ikinci teklifi veren HES Petrol Ürünleri Nakliyat İnşaat Taahhüt Ticaret Ltd. Şti.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Hes Petrol Ürünleri Nakliyat İnşaat Taahhüt Ticaret Ltd. Şti.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 28 milyon 110 bin TL bedelle üçüncü teklifi veren Murat Daloğlu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Murat Daloğlu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline karar verdi.

ÖYK, Sümer Holding A.Ş. ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen T. Selüloz ve Kağıt Fabrikası A.Ş. adına kayıtlı; İzmir'in Bornova İlçesi Kazımdirik Mahallesi'nde yer alan taşınmazın 9 milyon 650 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Sümen İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Sümen İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 9 milyon 640 TL bedelle ikinci teklifi veren Sevimli Demir Sac Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Sevimli Demir Sac Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine onay verdi.

Onaylanan imar planlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasını müteakip, bilgi ve gereği için gerekli Belediye Başkanlıklarına gönderilmesine, ÖYK tarafından karar verildi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Karayolları Genel Müdürlüğü Özelleştirme Yüksek Kurulu Antalya Konya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title