Haberler

Öyk'dan Çatalağzı Termik Santrali ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın Satışına Onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu(ÖYK), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çatalağzı Termik Santrali ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın, ihalede en yüksek bedeli veren teklif sahiplerine satışına izin verdi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu(ÖYK), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çatalağzı Termik Santrali ile Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın, ihalede en yüksek bedeli veren teklif sahiplerine satışına izin verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK Kararları'yla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, özelleştirme kapsam ve programına alınan Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Çatalağzı Termik Santrali'nin ve Santral tarafından kullanılan taşınmazların "varlık satışı" yöntemiyle özelleştirilmek üzere, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait santral ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde; 351 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına onay verdi.

ÖYK, 350 milyon dolar bedelle ikinci teklifi veren Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 325 milyon doları bedelle üçüncü teklifi veren Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi.

-FENERBAHÇE-KALAMIŞ YAT LİMANI'NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE ONAY-

İstanbul'un Kadıköy İlçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde bulunan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın, bir bütün halinde 30 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin İhale Komisyonu tarafından yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda Kurul, 664 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş.'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde işletme hakkının verilmesine onay verdi.

ÖYK, ihale çerçevesinde Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın hangi şirkete satılacağını da belirledi.

Bu karar gereklerinin ve satışa konu taşınmazın devir işlemlerinin ihale şartnamesindeki hükümler doğrultusunda yerine getirilmesine ÖYK tarafından onay verildi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Fenerbahçe Çatalağzı Kalamış Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title