Haberler

Oy Kullanmaya Sağlık Ekiplerinin Yardımıyla Gittiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Solunum yetmezliği bulunan Orhan Kuş'dan görüntüler, - Kuş ile röportaj, - Ambulansla oy kullanacağı yere götürülmesi, - Kuş'un oy kullanması, Oy kullanmaya sağlık ekiplerinin yardımıyla gittiler- Muğla'nın Yatağan ilçesinde solunum yetmezliği bulunan 55 yaşındaki kişi, oy kullanmaya sağlık ekiplerinin yardımıyla gitti Yatağan ilçesinde solunum yetmezliği bulunan 55 yaşındaki kişi, oy kullanmaya sağlık ekiplerinin nezaretinde gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Solunum yetmezliği bulunan Orhan Kuş'dan görüntüler, - Kuş ile röportaj, - Ambulansla oy kullanacağı yere götürülmesi, - Kuş'un oy kullanması, Oy kullanmaya sağlık ekiplerinin yardımıyla gittiler- Muğla'nın Yatağan ilçesinde solunum yetmezliği bulunan 55 yaşındaki kişi, oy kullanmaya sağlık ekiplerinin yardımıyla gitti Yatağan ilçesinde solunum yetmezliği bulunan 55 yaşındaki kişi, oy kullanmaya sağlık ekiplerinin nezaretinde gitti.İlçeye bağlı Yenikarakuyu Mahallesi'nde yaşayan ve solunum yetmezliği bulunan Orhan Kuş, milletvekili genel seçimi için oy kullanmak istediklerini yakınlarına söylemesi üzerine İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Merkezinden yardım istendi.Eve gelen sağlık ekipleri oksijen tüpü bağladıkları hastayı sedye yardımıyla ambulansa aldı. Kuş, ambulansla oy kullanacağı Yenikarakuyu Ortaokuluna götürüldü.Burada sağlık ekiplerinin yardımıyla sedyeyle bulunduğu sınıfa ulaştırılan Kuş, görevlilerin yardımıyla oyunu kullandı.Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 yıldır solunum yetmezliği nedeniyle cihaza bağlı yaşadığını söyledi.Vatandaşlık görevini yerine getirmek için sağlık ekiplerinden yardım istediğini belirten Kuş, "Ekipler beni ambulansla evden alarak oy kullanacağım okula getirdi. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bir yıldır solunun yetmezliği nedeniyle cihaza bağlı yaşıyor ve organ nakli için sıra bekliyorum" dedi.- Yürümeyen yaşlı kadın sağlık ekipleri taşıdıMuğla'nın Ula ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Birgül Yılmaz ise eşi ve sağlık ekiplerinin yardımıyla oyunu kullandı.İlçedeki evinden sağlık ekiplerince ambulansla alınan Yılmaz, oy kullanacağı Ula Atatürk Orta Okuluna getirildi.Sedye ile oy kullanacağı sandığın bulunduğu sınıfa getirilen Yılmaz, görevlilerinin yardımıyla oyunu kullandıktan sonra yeniden ambulansla evine götürüldü.Yılmaz, ilaç tedavisi gördüğünü ve bu nedenle yürüyemediğini ifade etti. Belinde yaşanan kasılmadan dolayı sağlık ekiplerinden yardım istediklerine işaret eden Yılmaz, "Sağlık ekiplerinin de yardımıyla vatandaşlık görevimi yerine getirdiğim için çok mutluyum. İnşallah bu seçimler ülkemize hayırlı olur" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yatağan Muğla Ula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title