Haberler
BBC

Oxford Üniversitesi 700 Yılın Ardından Yurtdışında Kampüs Açabilir

Oxford Üniversitesi, Brexit sonrası Avrupa Birliği fonlarından faydalanmaya devam edebilmek için Fransa'ya kampüs açmayı düşünüyor.

Yurtdışında kampüsü olmayan Oxford Üniversitesi, 700 yıllık bu geleneğini Brexit nedeniyle sonlandırarak Fransa'da bir kampüs açabilir.

İngiliz The Telegraph gazetesinin eğitim editörü Harry Yorke, Fransa'dan yetkililerin Oxford'a gelerek üniversite temsilcileriyle görüştüğünü, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra üniversitenin AB fonlarından yararlanabilmesi için Paris'e bir kampüs açabileceğini yazdı.

Fransa'da açılacak kampüs yasal olarak Fransız statüsüne sahip olacağı için AB fonu almaya hak kazanabilir.

The Telegraph'a konuşan bir Oxford Üniversitesi temsilcisi, henüz bir karar verilmediğini söylerken "Oxford tarihi boyunca her zaman uluslararası bir üniversite olmuştur ve gelecekte de siyasi gelişmeler nasıl olursa olsun dünyaya açık olmaya devam etmekte kararlıyız" dedi.

İnşaat 2018'de başlayacak

Eğer plan onaylanırsa, Oxford'un Paris'teki kampüsünün inşaatına 2018'de başlanacak.

İngiltere'deki diğer üniversiteler arasında da Paris'te şube açmayı düşünenler var.

AB'nin İngiltere üniversitelerine verdiği destek yılda 2 milyar sterlini buluyordu. Fakat Brexit sonrasında üniversitelerin durumunun ne olacağı belli değil.

Oxford Üniversitesi'nin Brexit stratejisi sorumlusu Prof. Alastair Buchan da geçen ay böyle bir çözümün iki taraf için de olumlu olacağını, bir yandan üniversiteler fondan yararlanmaya devam ederken diğer yandan da İngiliz üniversitelerini kabul eden AB ülkelerinin dünyanın en iyi üniversiteleriyle işbirliği yapma imkanı yaratacağını söylemişti.

Fransa geçen ay da İngiltere'deki bankacılık sektörünü Brexit sonrasında Fransa'ya davet etmişti.

BBC

Avrupa Birliği Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title