Haberler

Otopark Mafyası Ankara'da Vatandaşalır Yıldırmaya Çalışıyor

Güncelleme:

Ankara'da bir esnaf otoparkçı tarafından öldürülünce, otoparklar ücretsiz hale getirildi. Vazgeçmeyen otoparkçılar yollarda dolaşıp vatandaşı yıldırma taktikleri uyguluyor.

Kendilerinin ve yakınlarının araçlarını enine park ederek iki aracın yerini kaplayan bazı otoparkçılar, böylelikle vatandaşların park etmesine engel oluyor. Bir vatandaş eski otoparkçının kendisine, "15 gün sonra otoparklar yine ücretli olacak. Otoparkların koordinasyonu ANFA'ya verilecek ama biz işleteceğiz. Yine bizimle muhatap olacaksınız." dediğini anlattı.

OTOPARKLAR ÜCRETSİZ OLDU

Otoparkçıların baskılarından bıktığı için 9 Temmuz'da yol kapatan ve yürüyüş yapan Rüzgarlı esnafı, otopark işletmecilerinin silahlı saldırısına uğramıştı. Mehmet Karagöz (21) isimli esnafın hayatını kaybettiği olaylar sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi, yol kenarlarının ücretsiz olması için karar almıştı. Karar bugün uygulanmaya başlandı. Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ücretsiz yapılan yol kenarlarından değnekçilerin otopark ücreti almaması için 200 kişilik denetim ekibi oluşturdu.

OTOPARK MAFYASINDAN YENİ NUMARA

Önceden yol kenarlarını otopark olarak işleten kişiler, karara rağmen yol kenarlarından ayrılmıyor. Sivil kıyafetle bölgede gezen eski otoparkçılar, kendi araçlarını ve yakınlarının araçlarını nizami olmayan şekilde park ederek vatandaşları zor durumda bırakıyor.
VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRİYORLAR
Üç aracın park edebileceği yerlere tek aracı enine park eden bu kişiler, "Otopark ücretsiz olursa, işte böyle yer bulamazsınız." algısı oluşturmaya çalışıyor.

VATANDAŞLARDAN ŞİKAYET YAĞIYOR

Bu taktiklerin uygulandığı yerlerden biri de Kızılay'ın en yoğun bölgelerinden biri olan Kumrular. Kumrular'da iş yeri bulunan vatandaşlar, sabah saatlerinde her zaman park ettikleri yol kenarlarına geldiklerinde gözlerine inanamadı. Bazı araçların enine park edildiğini gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Bir süre sonra bu araçların eski otoparkçılara ait olduğunu öğrenen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin 153 numaralı Mavi Masa birimini aradı. Bazı vatandaşlar da 155'i arayıp, durumu polise bildirdi. Bir vatandaş, eski otoparkçının kendisine, "15 gün sonra otoparklar yine ücretli olacak. Otoparkların koordinasyonu ANFA'ya verilecek ama biz işleteceğiz. Yine bizimle muhatap olacaksınız." diyerek gözdağı verdiğini anlattı.


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Otomobil Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

sakine sakin ol:

al eline anahtarı çiz boydan boya onuda benmi söyleyim

9
4
yanıtYanıtla
yabancı:

şimdi biz vatandas olarak devlete ne için vergi veriyoruz.vatandasin malini canini namusunu serefini korumasi icin o zaman herkes kendi adaletini saglarsa ne olur.mafyaymis iki üc tane capulcu

11
0
yanıtYanıtla
Mersin:

Ey devlet nerdesin nerede bir gariban varsa kene gibi yapışıyorsun bu şehir haydutlarına sesiz kalıyorsun adaletin bumu devlet

9
0
yanıtYanıtla
esnaf:

türkiyenin baş kentinde mafyaya kimsenin sesi çıkmıyor suriyede kendini koruyan halka terörist deniliyor işide destek veriliyor. esnafa geçmiş olsun diyorum verdiğiniz vergiler de silah oldu gitti.

4
3
yanıtYanıtla
veli:

Jandarma bunlari toplamali polis bişey yapamıyor

7
0
yanıtYanıtla
Debreli Hasan:

Yeşilçam sineması, yıllarca esnafı haraca kesen mafya bozuntularını kahramanlaştıran filmler yaptı. Anlayış bu olunca milleti haraca kesmek çok tabii bir şey gibi algılanıyor. Neticede dinden imandan habersiz serseriler eşkıyalığı marifet sanıyor.

7
0
yanıtYanıtla
karsli:

Hani devlet buyuktu,bu isler sozle olmuyo

6
0
yanıtYanıtla
2.500:

Böyle park Eden araclari cektirin hepsini ondansonra bir daha aynisini yapiyormu

5
0
yanıtYanıtla
reception:

Şu esnafa sorsan büyük çoğunluğu HUKUK KATİLİ AKP''ye oy vermiştir. Aldınız mı boyunuzun ölçüsünü ?? :):):)

2
3
yanıtYanıtla
hüseyin şefki topuz:

aynen kardeşim bende esnafım ama hiç bir zaman yala ve talan partisi akp ye ov vermedim ama veren gtveren esnaflar çok biliyorum başta yan komşum. . . .

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title