Haberler

Otomotiv Yan Sanayinde Hedef Brezilya

Güncelleme:

Türkiye otomotiv yan sanayi rotayı, Brezilya pazarına çevirdi.

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Automec Pesados Comerciais 2014 Fuarına, Türkiye ilk kez 22 yan sanayi firması ile katıldı.

Çin, İtalya ve Arjantin, Almanya, Hong Kong, Hindistan, Güney Kore, Malezya, ABD, Tayvan, Uruguay gibi ülke firmalarının katıldığı fuarda 550 firma yer aldı. Fuarı 30 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

"DÜNYANIN HER YERİNDE VAR OLMAK İSTİYORUZ"

Yan sanayinin, yılın ilk çeyreğinde otomotiv toplam ihracatındaki payının yüzde 48'e ulaştığını belirten Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kabatepe,"Yan sanayimizin önemini biliyoruz ve yeni hedef pazarı olarak Güney Amerika'ya odaklanıyoruz" dedi.

Fuarda Türk heyetine başkanlık eden Kabatepe, amaçlarının 2023 vizyonu çerçevesinde Türk otomotiv endüstrisi ana ve yan sanayisini dünyanın her yerinde müşteriyle buluşturmak olduğunu söyledi.

"İHRACAT HEDEFLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

Kabatepe, "Ülkemiz ekonomisinin gelişimine lokomotif olan otomotiv endüstrisi için yurt dışı temasları, büyük fırsatlar oluşturuyor. Biz de OİB olarak onların önünü açmak istiyoruz. Faaliyetlerimizle 2023 hedefine ulaşma yolunda yan sanayimizin globalleşmesinin önemini biliyoruz. Yan sanayicilerimiz Türkiye'nin yeni hedef pazarı haline gelen Güney Amerika kıtasından birçok müşteri ile bir araya gelme fırsatı bulduğu bu fuarın ihracat hedeflerimize ulaşma yönünde önemli bir adım olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Sao Paulo Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

turan bozkurtgo.zukara@hotmail.co.uk:

bırakın yan yan gitmeyi asıl olun müsbette degil.kendi milli orjinal markalar üretmek varken ne diye fake duruma düşüyorsunuz .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title