Haberler

Otomatik Katılım nasıl olmalı? Kamu ve özel sektör masaya yatırdı

Güncelleme:

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Gökhan Karasu, otomatik katılımın da ekleneceği özel emeklilik sisteminden kamunun beklentileri açıkladı:

"Kişilere daha basitleştirilmiş yatırım tercihi sunan, daha az dağınık, daha toplulaşmış fon kompozisyonuna sahip, risk profiline uyan ve yatırım tercihi hakkında yatırımcıyı bilgilendiren bir sistem"

Willis Towers Watson Küresel Yatırım Lideri Roger Urwin: Çalışan kadar işverenin de katkıda bulunduğu modelde, bazı ek vergi avantajları ile birlikte, yatırılan tutarın beş katı gelir elde etmek mümkün

Willis Towers Watson Türkiye Emeklilik ve Yan Haklar Direktörü Sema Gökdemir: Mayıs ayında Türkiye'de, toplam çalışan sayısı 150.000'in üzerinde olan sekizi çok uluslu, 14 şirket arasında gerçekleştirdiğimiz bir ankete göre, şirketlerin yüzde 50'si çalışanlarına emeklilik yan hakkı sağlıyor. Sağlamayanların yüzde 82'si ise işveren katkısının, devlet teşviği ile birlikte çalışanlar açısından sistemde kalmaları için en cazip etkenler olacağı görüşünde birleşiyor.

BES'in geleceği "İdeal Özel Emeklilik İçin Önce Yatırımcı" konferansında değerlendirildi

Sponsorları arasında Willis Towers Watson'ın da yer aldığı, CFA Society İstanbul tarafından düzenlenen "İdeal Özel Emeklilik İçin Önce Yatırımcı" konferansı, bireysel emeklilik uzmanlarını bir araya getirdi. Etkinlikte söz alan Hazine Müsteşarlığı, SPK ve Willis Towers Watson yetkilileri, sistemin Türkiye'deki geleceğinin parlak olduğu ancak farkındalığın artırılması gerektiği görüşünde birleşti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hazine Müsteşarlığı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title