Haberler

Otobüs Yangınlarına Karşı Önlem

TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, "Son günlerde meydana gelen otobüs yangınlarına karşı bir dizi önlem alındı.

Çanakkale'de otobüs ve minibüsçülerin sorunlarıyla ilgili toplantıya katılan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, 'Son günlerde meydana gelen otobüs yangınlarına karşı bir dizi önlem alındı. Bunlardan en önemlisi, her otobüste ve minibüste olması gereken otomatik söndürme sistemi' dedi.

Çanakkale'de Avrasya Terminal İşletmeleri'nin evsahipliğinde otobüs ve minibüsçüleri bir araya getiren TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Park Yeşil isimli restoranda 100'e yakın meslektaşının sorunlarını dinledi. Toplanhtıya Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Terminal Müdürü, eski polis müdürlerinden Ferruh Tankuş da katıldı. 70 ilde sivil toplum örgütü şeklinde örgütlendiklerini anlatan TOFED Genel Başkanı Erdoğan, şehirlerarası taşımacılık sırasında meydana gelen kazaların ardından gündeme gelen tazminatlar konusunda otobüs firmalarının zorluk çektiğini belirterek şunları söyledi:

"Bizim girişimimiz, hükümetimizin desteğiyle, Sigortacılık Genel Müdürlüğü ile çeşitli toplantılar yaptık. Sonunda kazalarda hayatlarını kaybeden her bir kişinin yakınlarına 30 bin lira ödenmesine, sigorta poliçesi için de 750 lira alınmasına karar verildi. Son günlerde meydana gelen otobüs yangınlarına karşı bir dizi önlem alındı. Bunlardan en önemlisi, her otobüste ve minibüste olması gereken otomatik söndürme sistemi. Yapılan araştırmada göre, otobüs yangınlarının yüzde 76'sının motor bölümünden başladığı belirlendi. Bilim, Sanayi vve Teknoloji Bakanlığı'na başvurduk. Otobüs firmalarımız yetkilileriyle toplantılar yaptık. 2012 yılından itibaren, yeni üretilen ve halen hizmette bulunan tüm şehirlerarası otobüsler ve minibüslerde zorunlu yangın uyarı ve otomatik söndürme sistemi olacak. Motor bölümlerinde soğuk buhar ve su püskürten bir sistem oluşturulacak. Bu sistemin maliyeti 3 bin euro."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title