Haberler

Otobüs İçinde İstanbulkart Dolum Projesi

Güncelleme:

İstanbulkartların otobüs içinde doldurulmasını sağlamak amacıyla geliştirilen "DOLİ" projesi, İETT Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na sunuldu.

İstanbulkartların otobüs içinde doldurulmasını sağlamak amacıyla Özulaş AŞ tarafından geliştirilen "Otobüs İçi Ulaşım Kartı Dolum Cihazı" (DOLİ) projesi, İETT Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na sunuldu.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK!

Özulaş AŞ'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı'ya tanıtılan projeyle İstanbulkartların otobüs içinde doldurulamaması nedeniyle yaşanan sorunlara kalıcı çözüm bulunması hedefleniyor. Ulaşım kartlarına kağıt para, kredi kartı ve mobil ödemeyle kontör yüklenebilecek cihazların üretiminde, çevre dostu parçalar kullanılarak, enerji verimliliği ve kullanıcı deneyimi göz önünde bulunduruldu.

"PROJE İETT TARAFINDAN İNCELENİYOR"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özulaş AŞ Başkanı Göksel Ovacık, şirketlerine bağlı 453 otobüsle günlük 350-400 bin, aylık 13 milyon civarında yolcuya hizmet ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "İETT denetiminde çalışan araçlarımızda İstanbulkartı bulunmayan yolcularımızla şoförlerimiz arasında sık sık tartışma yaşanmaktadır. İETT Genel Müdürlüğü tarafından inceleme aşamasında olan projenin, hem yolcularımıza hem de esnafımıza fayda getireceği kanaatindeyiz. Yolcularımız projeyle araç içerisine yerleştirilen dolum cihazlarından kredi kartı kullanılarak da yükleme yapabilecek. Ayrıca cihaz, engelli bireylerin rahat erişimi için Uluslararası Erişilebilirlik standartlarını da içeriyor. İETT Genel Müdürlüğü izni ve oluruyla daha geliştirilecek ve Türkiye'de bir ilk olan bu projenin İstanbul halkı için hayırlı olmasını diliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayri Baraçlı İstanbulkart Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

CAN DOĞRU:

halk için hizmet kolaylığı AKP

8
22
yanıtYanıtla
İETT bunu da düşünMobil-ANDROID:

Aylık mavi kart 170 TL 180 biniş. buna ek olarak neden 100 biniş 100 TL 50 biniş 50 TL gibi uygun rakamlara insanlara neden kolaylık sağlanmıyor. herkes 180 kere binemeyebilir günde 2 defa binen insanlar için 100 yada 80 TL lik kartlar daha faydalı olur. haksızmıyım

13
0
yanıtYanıtla
ihale:

kim bilir bunun ihalesi kime verilecek . . . asıl amaç o 1 kişiyi daha zengin etmek

7
6
yanıtYanıtla
zelihaMobil-ANDROID:

otobüs girişinde izdiham

8
2
yanıtYanıtla
Gariban:

insanları soymaya devam edeceğinize otobüs minibüs şoförlerinin hepsini görevden al ya da insanlık eğitimi ver deli gibi aracı kullanırlar insanları azarlarlar hertürlü pislik var paramızla rezillik çekiyoz. .

7
3
yanıtYanıtla
HAYAT BİR FİLİM:

FAZLA AKBİLİ OLAN VAR MI? BİR İYİNİYETLİ DUYARLI VADANDAŞ ÇIKAR AKBİLİ VERİR. . MAĞDUR OLAN VATANDAŞ AKBİLİ KULLANIR VE ADAMA PARAYI UZATIR. . . GICIR GICIR 100 TL BAZEN 200 TL ''DE OLUYOR BU. . AKBİL SAHİBİ ABLA YADA ABİ BEN ONU BOZAMAM YOKSA KALSIN AKBİLİ KULLANAN PİŞKİNLİKLE TEŞEKKÜR EDERİM. . (ERTESİ GÜN VE GÜNLER HEP AYNI ADAM BEDAVA YOLCULUK ETMENİN YOLUNU BULMUŞ)

9
0
yanıtYanıtla
????????????:

????????????

2
4
yanıtYanıtla
aydinMobil-ANDROID:

kolay hayat

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title