Haberler

Oto Hasarında Değer Kaybı Ödenecek, Ama Sigorta Primleri Yükselecek

Güncelleme:

Haziran'dan itibaren Zorunlu Trafik Sigortası, onarım bedeli dışında, değer kaybı ödenecek. Yeni uygulama primleri de yükseltecek.

Önümüzdeki ay başından itibaren Zorunlu Trafik sigortası'nda yeni bir dönem başlıyor. Resmi gazete'de yayımlanan değişiklikler arasında en çok tartışılan "Eşdeğer parça" kullanımıyla yapılan onarımlar ve kazalardaki aracın değer kaybından doğan zararlar da artık sigorta kapsamına alınıyor. Ancak yeni teminatlar sigorta primlerine direkt yansıtılıp poliçe bedelleri yükselecek.

DEĞER KAYIPLARI SİGORTA KAPSAMINDA

Haziran ayından itibaren kazalarda mağdur tarafın onarım giderleri dışında araçta oluşan değer kayıpları da sigorta kapsamına alınıyor. Trafik Sigortası Genel Şartları kapsamında ödenecek tazminatlar arasına eklenen ve kusursuz araç sahibinin aracında meydana gelen kaza sonucunda oluşacak değer kaybının hesabına ilişkin yeni bir formül de uygulanmaya başlanıyor. Buna göre aracın yaşı, kilometresi, piyasa değeri ve onarılan parça sayısının etkili olduğu bir formül kullanılarak eksper tarafından hesaplanan değer kaybı bedeli de mağdur tarafa ödenecek. Ancak bu yeni uygulama sonrasında sigorta primlerinde yeni bir artış yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor...

ORJİNAL PARÇA TANIMLANACAK

Yeni uygulamayla birlikte onarımlarda kullanılacak parça konusunda da netlik getiriliyor. Poliçede eşdeğer, orijinal ve ömrünü tamamlamış araçlardan elde edilen hasarsız parçaların tanımına yer verilip, hangi durumlarda kullanılacağı açıkça belirtilecek. İkinci bir önemli değişiklikse poliçelerde sağlık giderleri ile sürekli sakatlık teminatı tanımı netleştirilecek olması. Genel şartların teminat dışında kalan haller bölümünde yapılan düzenlemeyle kusurlu sürücülerin yakınları tarafından ileri sürülecek haksız tazminat başvurularının önüne geçilmesi bekleniyor.

ARACILAR DEVREDEN ÇIKIYOR

Yeni düzenlemeyle birlikte hesap yönteminin standartlaştırılması sayesinde mağdur yakınlarının aracıya gerek duymadan sigorta şirketlerine başvurması, yoksun kalma tazminatları için aracıya komisyon ödenmesinin de yolu kapanıyor. (Kaynak:Akşam)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Memur Alışveriş Otomobil Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

Kürt Mobil-IOS:

Oylarımız akp ye hdp baracı ğeçerse pkk köylere indi demktir bu da masum kürt hlkının sonudur artık buldu kızları dağa götürürler iyi düşünün bnm kürt kardeşlerim eğer böle bili olursa öteki tarafta iki elimde yakanıxdaa

8
21
yanıtYanıtla
bulent:

uyanmadıgımız sürece hepimizde mal gibi yaşayacagız sırtımıza vuran daha çok olacak

23
3
yanıtYanıtla
saraydan fermandirmobilWeb@haberler.com:

Mercedes artik luks olmaktan cikti, 1milyon veren vatandas mercedes s serisi alabilir, duyan duymayana duyursun

16
4
yanıtYanıtla
BİRAZ EDEP:

BEN 8 SENEDEN BERİ AYNI ARACI KULLANIYORUM KAZA YAPMADIM BENİM SİĞORTAM BENCE 50 TL OLMALI YILLIK KAZA YAPARSAM VE HAKSIZSAM KARŞI TARAFA YAPTIGIM HASARA YAKIN BİR PARA ÖDEMESİ ÇIKARMALARINI BEN İSTERİM O ZAMAN KENDİNE VE CEPİNE GÜVENEN YOLA ÇIKSIN ARAÇ KULLANSIN KENDİNE GÜVENEMEYEN İSE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANSINLAR

16
1
yanıtYanıtla
BaranMobil-IOS:

Salak salak konuşmayın lannn tam avrupai sistem işte haksız haklının masrafını karşılayacak ne güzel işte artık herkes dagda araba kullanır gibi kullanmaz

14
3
yanıtYanıtla
padişah:

Mercedes artık lüks değil parayı veren alıyor. cb erdeoğan.

14
2
yanıtYanıtla
sürekli vurgunMobil-ANDROID:

bi kerede gerçekten vatandaşa bi iyilik yapın be.zenginlerin istediği kanunları yapmaktan başka işiniz yok.zıkkım olsun.

16
0
yanıtYanıtla
nankör olma:

memlekette herşeyi sata sata yerli bir sigorta firması kalmadı. . . Gavurun sigortacısı da böyle sokar vatandaşa işte. . . Aynen gavurun bankalarının yaptıgı gibi. . .

14
2
yanıtYanıtla
ne ismobilWeb@haberler.com:

Ne anladik. Allah kaza vermesin. kaza yapmayan dikkatli suruculere niye ceza veriyorsunUz. Ne yapmaya calisiyorsunuz.

15
0
yanıtYanıtla
dumrul:

az bile aslında kazık daha fazla olmalı inadına devam diyenlere selam

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title