Haberler

Otel Önüne Bırakılan Bomba Patladı, 1 Kişi Yaralandı

Mersin'de bir otelin yanına bırakılan piknik tüpüne sarılı el yapımı bomba, büyük gürültüyle patladı.

Mersin'de bir otelin yanına bırakılan piknik tüpüne sarılı el yapımı bomba, büyük gürültüyle patladı. Patlamada, otelin zemin katındaki mutfakta çalışan bir kişi ağır yaralandı.

Olay saat 06.00 sıralarında merkez Akdeniz İlçesi Müfide İlhan Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerinde meydana geldi. Otelin yanına bisikletle gelen 14-15 yaşlarında kimliği belirsiz 2 kişi, ellerindeki poşette bulunan piknik tüpüne konulmuş el yapımı bombayı park halindeki kamyon ile otelin arasına bırakıp, kaçtı. Otelin zemin katındaki mutfağında çalışan 36 yaşındaki Cemal Aybek, kaçan çocukların hırsız olmasından şüphelenip, dışarı çıktı. Bu sırada bomba büyük bir gürültüyle patladı. Cemal Aybek ağır yaralanırken, camları kırılan mutfakta yangın çıktı. Otel çalışanlarının müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü.

Kanlar içindeki Cemal Aybek, olay yerine çağrılan ambulansla Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar ve cam kesikleri oluşan Aybek, ilk müdahalenin ardından Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Olay yerine gelen polisler güvenlik şeridi çekerek çevredekilerin bölgeye yaklaşmasını önledi. Bomba imha uzmanı ve Olay Yeri İnceleme ekipleri de patlamanın meydana geldiği yerde incelemeler yaptı. El yapımı bombanın etkisini arttırmak için piknik tüpüne sarıldıktan sonra fünyeyle ateşlendiği saptandı.

Olayı soruşturan Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eşkalini belirlediklerin saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title