Haberler

Ot Festivali'ne Yemek Yarışması Heyecanı

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde bu yıl yedincisi renkli görüntülere sahne olan Alaçatı Ot Festivali, "En çok ot toplama" ve "En güzel ot yemeği" yarışmalarında dereceye girenlere altın ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde bu yıl yedincisi renkli görüntülere sahne olan Alaçatı Ot Festivali, "En çok ot toplama" ve "En güzel ot yemeği" yarışmalarında dereceye girenlere altın ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

Festivalin üçüncü ve dördüncü gününün hafta sonuna denk gelmesi ve havaların güzel gitmesini fırsat bilen yaklaşık 50 bin kişi Alaçatı'ya akın etti. Otobanın Alaçatı girişinde uzun araç kuyruğu kilometrelerce uzadı. CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın deyimiyle, "Ülkenin gergin havasından bunalan insanlar, Alaçatı Ot Festivali'ne gelerek nefes aldı." Alaçatı sokaklarını dolduran onbinlerce insan, Alaçatı'nın alışveriş hayatında görülmemiş bir patlama yaratırken, festival nedeniyle açılan yiyecek stantlarında büyük bir yoğunluk oluştu. Alaçatı tarihinde görülmemiş bir insan ve araç yoğunluğu yaşanmasına karşın, adli hiç bir olayın yaşanmaması, insanların huzur içinde dört günlük tatil yaşaması sevindirdi. Restoranlar, kafeteryalar, oteller doldu taştı, sık sık erzak, malzeme takviyesi yapıldı.

OT TOPLAMA VE YEMEK YARISMALARI YAPILDI

Festivalin son gününde, amfitiyatroda, 'En çok ot toplama' ve 'En güzel ot yemeği' yarışmaları düzenlendi. En çok ot toplama branşında 6 kişi yarışırken, Eşenur Kurnaz birinci, Nuran Erden ikinci ve Yaren İnce üçüncü oldu.

Yemek yarışmasında ise 12 katılım olurken, 'çengel dikeni' ile Recep Subaşı, 'güveçte otlu türlü' ile Senna Çevik birinciliği paylaştı. Kınalı pide ile Elif Ok ikinciliği elde ederken, ücüncülük ise radika tatlısı ile İsabet Barutçuoğlu'nun oldu. Yarışmada dereceye girenler tam, yarım ve çeyrek Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Ot Festivali'nin bitiminde yaptığı açıklamada, festivalin her geçen yıl daha da büyüdüğüne dikkat çekerek, "Böyle moral dolu umut verici günlere ihtiyacımız vardı. Festivalin hazırlanmasında katkı koyan belediyemizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çok güzel, dolu dolu bir dört gün yaşandı. Her gün ayrı etkinliklerle, eğlencesiyle, yarışmasıyla güzel bir festival oldu. Gelen konuklarımız, umarım ki mutlu olmuşlardır. Tebessüm etmeye, gülmeye çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde umuyorum ki, bütün vatandaşlarımız mutlu ayrıldılar. Sokaklarımız dolu doluydu. Şen şakrak, gülüş sesleriyle dolaşan insanlardan, inanıyorum ki hem turizmcimiz, hem esnafımız, hem de Çeşme halkımız mutlu olmuşlardır. Yaz sezonunu da bu ot festivaliyle açmış olduk" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhittin Dalgıç Alaçatı İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title