Haberler

ÖSYM Sınavlarında Sahtecilik Yapan Çete Çökertildi

Güncelleme:

Başta İzmir ve Diyarbakır'ın yanı sıra bir çok ilde, ÖSYM sınavlarında öğrencilerin yerine başkalarını sokan 70 şüpheliden 9'u gözaltına alındı.

ÖSYM sınavlarında öğrencilerin yerine başkalarını sokup kazandıran suç örgütü çökertildi. Şebeke sayesinde yüzlerce kişinin haksız yere devlette işe girdiği tespit edildi. İzmir merkezli operasyon kapsamında eş zamanlı olarak pek çok ilde onlarca kişi yakalandı. Şebeke üyelerinin 1.5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

İLK DALGA GEÇEN YIL YAPILMIŞTI

Operasyonun ilk dalgasında 07 Temmuz 2012'de Ankara, İstanbul, İzmir, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari ve Mardin de yapılmıştı. 38 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda sahte kimlikle başkalarının yerine KPSS sınavına giren 17 kişi suçüstü yakalanmıştı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMAYI GENİŞLETTİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ikinci dalga için soruşturmayı genişletti. ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlar incelemeye alındı. Toplamda 258 şüphelinin benzer olaylara karıştıkları tespit edildi ve çok sayıda kişinin de devlet dairelerine memur olarak girdiği belirlendi.

DÜN SABAH YAPILAN OPERASYONDA 70 KİŞİDEN 9'U GÖZALTINA ALINDI

Bu gelişmeler üzerine dün sabah yeni bir operasyon dalgası başlatıldı. Başta İzmir ve Diyarbakır'ın yanı sıra bir çok ilde toplam 70 şüpheliden 9'u gözaltına alındı.

SAHTECİLİK YAPILAN SINAVLAR

Suç örgütünün KPSS, ÖSS, YGS, LYS, ALES, ÜDS, KPDS, DGS ve STS sınavlarına girecek kişilerin yerine başka kişileri soktuğu belirlendi. Örgütün liderliğini Mehmet Kenan Öztürk'ün yaptığı iddia ediliyor. Örgütün sınavlarda başkalarını yerine giren üyelerine "Joker"dendiği belirlendi.

HER SINAVA AYRI ÜCRET

Çetenin "Joker" olarak sınava giren kişilere 5.000 lira para verdikleri, yerlerine sınava girilen öğrencilerden ise 10.000 ila 15.000 dolar arasında para aldıkları belirlendi.

PKK'LILARI DEVLETTE İŞE SOKMUŞLAR

Suç örgütü tarafından sınavlara giren bu kişiler vasıtasıyla yasa dışı terör örgütü adına üniversitelere ve kamu kurumlarına adam yerleştirmeye çalıştıkları, PKK/KCK terör örgütünün, kamu sektöründe etkin olmaya çalıştığı, bu doğrultuda Güneydoğu'da yaşayan ve PKK/KCK terör örgütü görüşlerine yakın olan kişilerin yerlerine sınavlara girilmesini sağladıkları tespit edildi.

ÖRGÜTÜN İL SORUMLULARI VAR

Örgütün ÖSYM'nin düzenlediği bütün sınavlarda faaliyette bulunduğu belirlendi. Sınava girecek kişilerin "kimliğimi kaybettim" diyerek Nüfus Müdürlüklerine yönlendirilerek yeni kimlik çıkarttıkları, eldeki kimliklerinin ise örgütün il sorumluları tarafından lider Mehmet Kenan Öztürk'e gönderildiği, ardından da sınava girecek kişinin fotoğrafının yapıştırılarak sistemin yürütüldüğü belirlendi.

SINAVLARDAKİ SAHTECİLİK YÖNTEMLERİ

"Joker"in yeni oluşturulan nüfus cüzdanıyla ÖSYM'nin sınav müracaat merkezlerine gittiği veya internet üzerinden kayıt yaptırarak müracaat ettiği, ÖSYM'nin sınavla ilgili düzenlediği bütün evraklarda fotoğraf bölümünde "Joker"in fotoğrafının, sınavına girilen şahsın kimlik bilgilerinin olduğu, "Joker"in sınava girdiği şahsın müracaat işlemlerinde bir aksilik olduğu zaman da ÖSYM'nin ilgili merkezlerine giderek o şahısmış gibi işlemler yapıldığı savcılık tarafından tespit edildi.

PARADA ANLAŞMAZLIK OLDU, DİNLEMEYE TAKILDI

Örgütün işe yerleştirdiği bir memurun babasıyla para konusunda yaşadığı anlaşmazlık dinlemeye takıldı. Şebeke üyelerinin 1.5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin Emniyet'teki ifade alma işlemleri sürüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyarbakır İzmir KPSS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (13)

omarabi18omer.degirmenci18@yandex.com:

alın bakın bu işin içinde de cemaat var diyorlardı. ne oldu? varan bir. AKP tutturamadı. arkası gelecek daha. günahsızları töhmet altında koyarak Allah'ın gazabına uğramadığınıza şükredin.

37
20
yanıtYanıtla
konyaliselcuklu73@web.de:

Daha önce Fetih okutulurdu (Fetih okutmak demek; sınavda çıkacak soruların öğrencilere okutulup ezberletilmesi demektir). Kopya skandallarından sonra Fetih okutma işlemi ÖSYM'de bulunan Bilgi-İşlem birimindeki paralel devlet elemanları tarafından bir yol bulunarak (kodlama şeması vb. gibi) sınavlarda öğrencilerin yüksek puan alması sağlandı. Sınavlardan sonra mülakat aşamasında çok büyük torpil bulamayanlar dışında, kişi cemaate mensub değilse bu sınavları kazanamaz ve askeri okullarda okuyamaz.. Bunlari Cemaatin ust Düzeydeki Yöneticisi itiraf ediyor kardesim daha neyin pesindesin sen Varan 1 Milyon!!!

yanıt0
yanıt0
ayazayaz14@gmail.com:

sen körsen biz ne yapalım....

yanıt0
yanıt0
inadina akptimza-07@hotmail.com:

cemaat butun mulakatli personel alimlarinda var ve yedikleri haklari nasil odeyecekler haram zikkim olsun pensilvanyali hocaniz diyorya ocaginiza ates dussun

yanıt0
yanıt0
Sağolsun Erdoğan çalışıyorsevmek_ve_unutulmak:

Zaten Diyarbakırlılar İzmir i istila etmişler ... Adamlar o kadar rahat ki her türlü yasa dışı olayları satışları devlet kontrolünde yapıyor gibiler... İzmir de artık 10 adımda bir yerde kaçak sigara dükkanı var hepsi diyarbakırlı otoparklar hatta terminal de onların...sadece yol yaparak övünmek saçmalık duble yolmuş :D

4
1
yanıtYanıtla
adaletsizlik yıkımdırel.insan@hotmail.com:

olan olmuş beyler. Bu işlerin başında kim varsa versin hesabını. menfaat elde eden cemaattenmiş, AKP'liymiş, PKK' lıymış önemli değil. Suç suçtur herkes adaletin karşısında eşittir. Adalet olmayan yerde de adavet olur.

3
0
yanıtYanıtla
karinarot.kemal@hotmail.com:

bu soruşturma genişletilerek devam ettirilmelidir. Türkiyenin her tarafında bu usulsüzlüklerin olduğunu herkes biliyor. Ama nedense bir tek devlet bilmiyor:)

2
0
yanıtYanıtla
Eğitimciququkququk@mynet.com:

Konyalı arkadaş sorular birilerine bir şekilde veriliyorsa bunun sorumlusu senin hükümetindir.Acaba uyuyorlar mıydı?Yoksa zamanı gelince ortaya atmak için bekletiyorlar mıydı?Cemaatin üst düzey yöneticisi dediğin adamın kim olduğunu ve neden böyle iftiralar attığını, yıllardır RTE ye danışmanlık yaptığını herkes öğrendi artık..Burada öğrenemeyen de ahirette öğrenir.O zaman helalleşebilecek miyiz???

1
0
yanıtYanıtla
konyaliselcuklu73@web.de:

Arkadasim sen simdi Cemaatin böyle Devletin icerisindeki yapilanmasini inkar mi ediyorsun??? Benim aktarmis oldugum yazi Haberlerde yayinlanan Itiraf Mektubundan alintidir !!!! Ben iddia etmiyorum aktariyorum.Az önce Kaynak gösterdim maalesef yayinlanmadi!!!

yanıt0
yanıt0
Eğitimciququkququk@mynet.com:

Yasa dışı bir iş varsa sorumlular ortaya çıkarılır, yargılanır.Buna kimse çıkıp itiraz etmez.Ama böyle sorular çalındı hikayeleri ile kendi günahınızı ve din kardeşlerinizin sıkıntısını artırmayın.

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title