Haberler

ÖSO Nedir ? ÖSO'nun açılımı nedir ?

Güncelleme:

ÖSO Nedir ? ÖSO'nun açılımı nedir ve bu grup kimlerden oluşuyor ? Suriye'ye yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda TSK'ya destek olan ÖSO, dünyanın yakından takip ettiği bu operasyon ile adını dünyaya daha sık duyurmuş oldu.

ÖSO Nedir ? ÖSO Kimlerden oluşuyor ? Suriye'ye yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda TSK'ya destek olan ÖSO, dünyanın yakından takip ettiği bu operasyon ile adını dünyaya daha sık duyurmuş oldu. Peki ÖSO kimdir ? ÖSO'nun açılımı nedir ? İşte yanıtları..

ÖSO (Özgür Suriye Ordusu veya Hür Suriye Ordusu) Suriye Arap Cumhuriyeti'nde kurulan, ve Suriye Arap Cumhuriyeti'ni ve Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı devirmek için savaşan, silahlı bir örgüttür. Suriye İç Savaşı sırasında rejimi yıkmak isteyen, askerler ve paralı savaşçılar tarafından, 29 Temmuz 2011 tarihinde Riyad el-Esad liderliğinde kurulmuştur. Siyasi kanadı Suriye Ulusal Konseyi'dir ve ona bağlıdır.

"Kırmızı bant takan grup Araplar"

Üyelerinin büyük bir çoğunluğunu, Beşşar Esad'e bağlı Suriye Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılan asker ve subaylar oluşturmaktadır.

Kuruluşu 29 Temmuz 2011 tarihinde duyurulan Özgür Suriye Ordusu, internet ortamında yayınladıkları videolarda Suriye Arap Cumhuriyeti askerlerini mevcut görev yerlerini terk ederek, devletle karşı kendilerine katılmaya çağırmaktadır. Ne kadar üyesi olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Kendi websitesinden yapılan açıklamada 40,000 asker olarak tanımlanmıştır.

"Mavi bant takan grup Türkmen gruplar"

Cumhuriyet'i devirmek için savaş veren örgüt, bazı Arap ve başta Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'den olmak üzere çoğu batılı ülkelerden Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı devirmek için hem askeri hem parasal destek almaktadır.

Suriye Ordusu'nun sivillere ateş açması ve gösterileri zor kullanarak bastırmaya çalışması, pek çok asker ve subayın ordudan ayrılmasına yol açmıştır. Bazı siviller de silahlanarak direnişe katılmışlardır. Tüm bu gruplar 29 Temmuz 2012 tarihi öncesi dağınık haldeydi. Bu tarihte Suriye Hava Kuvvetleri albaylığından istifa eden Riyad el-Esad ve silah arkadaşları tüm milis-asker gruplarını tek çatıda birleştirmek amacıyla Özgür Suriye Ordusu'nu kurdular.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Suriye Riyad Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title