Haberler

Osmanlı'dan Kalma Tarihi Cami Restore Ediliyor

ISPARTA'nın Uluborlu İlçesi'nde Osmanlı döneminden kalma tarihi Bahçe Camii'nin restorasyonunda sona gelindi.

ISPARTA'nın Uluborlu İlçesi'nde Osmanlı döneminden kalma tarihi Bahçe Camii'nin restorasyonunda sona gelindi. Bölgede caminin yanında diğer tarihi yapıların da restore edilmesi için hazırlık yapılıyor.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait Uluborlu'daki Osmanlı döneminden kalma, yapım yılı kesin bilinmeyen Bahçe Camii'nin restorasyon çalışmaları 2014 yılında başladı. 1980 yılına kadar ibadete açık olan dikdörtgen planlı, çatısı toprak damla örtülü, yuvarlak kemerli pencereleri sahip, moloz taşla yapılmış 2 katlı caminin restorasyonunda sona gelindi. Bölgenin eski yerleşim yerindeki caminin restorasyonun kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

TARİHİ HAMAMLAR VAKIFLAR'A DEVREDİLECEK

Uluborlu Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Ünverdi, restorasyon öncesi harap durumda olan tarihi caminin kurtarılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bahçe Cami dışında bölgede çok sayıda tarihi yapı bulunduğunu kaydeden Başkan Ünverdi, bunlardan Bülbül Cami, Kargılı Lala Medresesi, Karabey Hamamı, Baltabey Hamamı, ilçe merkezindeki eski belediye binası ve sivil mimari örneği olacak evle ilgili restorasyon projelerinin ise bitmek üzere olduğunu anlattı. Bülbül Cami ve Kargılı Lala Medresesi'nin proje ihalesinin bittiğini ve yapım ihalesine çıkılacağını aktaran Başkan Ünverdi, "Mülkiyeti belediyemize ait olan tarihi hamamların Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devrini yapacağız. Akabinde tarihi hamamlarda restorasyonu başlayacak" dedi.

ULUBORLU KALESİ RESTORE EDİLECEK

Kargılı Lala Medresesi'nin restorasyonunun tamamlanmasının ardından burayı Kent Müzesi olarak düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Ünverdi, Uluborlu Kalesi'nin restorasyonu için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını vurguladı. Başkan Ünverdi, "Bakanlık tarafından ödenek temin edilebilirse Uluborlu Kalesi, Cirinbolu Su Kemeri ve Salih Efendi Camii'nde de restorasyon çalışmaları yapılacak" diye konuştu.

Bölgede oturan 68 yaşındaki Necmi Akgül, çocukluğunun camisinin restore edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. 64 yaşındaki Aliihsan Sarıgül de "Çocukluğumuz burada geçti. Bu camide namaz kıldık. Bu şekilde restore edilerek tarihi eserimizin korunmasından dolayı çok memnunuz" dedi.

- Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ünverdi Uluborlu Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title