Haberler

Osmaniye'de Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şube Müdürlüğü ekipleri, Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki Düldül Dağı eteklerine yaban hayvanları yiyecek bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şube Müdürlüğü ekipleri, Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki Düldül Dağı eteklerine yaban hayvanları yiyecek bıraktı.

Yaban keçisi, karaca, kurt, tilki, çakal gibi yaban hayvanlarının yaşadığı 2 bin 100 rakımlı Düldül Dağı'nın karla kaplı eteklerine giden ekipler, yanlarında götürdükleri sebze, meyve, saman, ekmek gibi, yiyecekleri farklı noktalara bıraktı.

Şube Müdürü Nuri Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışmaları doğrultusunda her yıl yaban hayatının desteklenmesi amacıyla yüksek rakımda kar örtüsünün bulunduğu bölgelere yem bırakıldığını söyledi. Yılmaz, "Kış şartlarının ağırlaşması, arazi örtüsünün karla kaplamasıyla birlikte yemleme çalışmalarına başlıyoruz. Ekiplerimiz bu yıl yonca, korunga, saman, fiğ, yer fıstığı sapı, buğday, sebze meyve, ekmek, et ve kemik gibi yiyecekleri yaban hayvanları için doğaya bıraktı. Bu çalışmalarımız kış sezonu süresince aralıklarla devam etmektedir" diye konuştu.

Nuri Yılmaz, yaban hayatını desteklemek için Bahçe, Hasanbeyli ve Sumbas İlçelerinde de yemleme çalışmaları yapılacağını belirtti. Çalışmada yer alan Osmaniye Doğa Yaban Hayvanları Araştırma Geliştirme Derneği Başkanı Bünyamin Akın ise, sebze vererek destek olan Osmaniye Belediyesi'ne teşekkür etti. - Osmaniye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuri Yılmaz Osmaniye Düziçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title