Haberler

Osmangazi Belediyesi Kültür Turları Başladı

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi'nin her yıl düzenlediği geleneksel kültür turları başladı.

İstanbul, Çanakkale, Konya ve Edirne şehirlerini kapsayan kültür turlarının ilki, Namık Kemal Mahallesi'nden hareket ederken, geziye katılan vatandaşları Başkan Mustafa Dündar uğurladı.

Bursalı vatandaşların ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, tarihi ve kültürel açıdan öne çıkan şehirlerini tanımaları amacıyla Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen kültür turları kapsamında ilk kafile Namık Kemal Mahallesi'nden hareket etti. Her gün farklı bir mahalleden gerçekleştirilecek olan ve vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceği kültür turları kapsamında Namık Kemal Mahallesi'nden toplam 272 vatandaş, belediyenin tahsis ettiği otobüslere binerek Konya'ya doğru yola çıktı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye başkan yardımcısı Halil Döner ile birlikte Namık Kemal Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, hayır yolculuklar diledi. Osmangazi'de merkezden en uç noktaya kadar vatandaşların en iyi hizmeti alması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Dündar, "Bu dönem hizmetlerimizi şehir ve insan başlıkları altında topladık. Bu çerçevede şehre hizmet için biz yeni projeler üretiyoruz. Hedefimiz insan diyoruz ve vatandaşlarımızın kültürel, sosyal faaliyetlerle kendini geliştirmesi adına hizmetlerimizi yürütüyoruz. Kendimizi bilmemiz, tarihimizi bilmemiz çok önemli. Bu doğrultuda düzenlediğimiz kültür turlarımızla, vatandaşlarımıza ülkemizin tarihi ve kültürel açıdan öne çıkan şehirlerini gezip görmelerini tanımalarını sağlıyoruz. Bugün Namık Kemal Mahallesi'nden başlattığımız kültür turları diğer mahallelerimizden devam edecek. Konya gezisi ile startını verdiğimiz gezilerin, sizler adına güzel ve keyifli geçmesini diliyorum" dedi.

Başkan Dündar'ın konuşmasının ardından, 6 otobüsün yer aldığı kafile okunan dualarla Konya'ya uğurlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar İstanbul Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title