Haberler

Osmancık Konaca Köyü Yağmur Duası

Güncelleme:

Çorum Osmancık Konaca Köyü'nde geleneksel olarak yüzlerce kadın ve erkek vatandaşların katıldığı yağmur ve şükür duası yapıldı.

Çorum'un Osmancık ilçesi Konaca Köyü'nde Osmancık ve çevre köyler, Kamil ve Zeytin Deresindeki Köylerden vatandaşlar ile Konaca köyü'nden olup büyük şehirlerde ikamet eden vatandaşlar katıldı.

Konaca Köyü muhtarı Mustafa Çalışkan tarafından organize edilen Yağmur ve Şükür Duası programda Kuran-ı Kerim okunarak Yağmur ve Şükür duası yapıldı.katılımcılara yemek ikram edildi.

Konaca Köyü'nde olduğu gibi hemen hemen Osmancık'ın bütün köylerinde yağmur ve şükür dualarını geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Konaca Köyü Muhtarı Mustafa Çalışkan, Yağmur ve şükür duasının Osmancık çevresi ile bir bütün olan bu yörede yüzyıllardır yapılan bir gelenek olduğunu kaydetti. Yapılan bu dualara iştirak eden misafiri ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirtti.

Bu etkinliklerin bahar ve yaz aylarında yapıldığını belirten Çalışkan, yağmur dualarının ayrıca vatandaşlar arasındaki istişare ve diyalogu artırdığını, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurguladı.

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz yağmur dualarında, aynı zamanda eski ve yeni nesillerin kaynaşmasını da sağlamış oluyoruz. Bugün duamızı çiftçimizin yüzünün gülmesi, topraklarımızın bereketinin artması ve hem yağmur hem de şükür etmek için ettik. dedi.

HABER:Mustafa ULUSOY


Kaynak: Temsilci / Güncel

Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title