Haberler

Ortaca'da Zabıtaya Doğal Afet Eğitimi

Ortaca'da zabıtaya doğal afet eğitimi MUĞLA'nın Ortaca İlçesinde belediye zabıta ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi.

Ortaca'da zabıtaya doğal afet eğitimi

MUĞLA'nın Ortaca İlçesinde belediye zabıta ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi. Muğla Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından verilen ve bir hafta süren 'Temel Afet Bilinci Eğitimi'nin ardından, öğrendiklerini pratiğe döken zabıtalardan 10 kişilik bir ekip oluşturuldu.

Ortaca Belediyesi Zabıta Müdürü Fahrettin Külahlı "Belediyemiz bünyesinde Afet Acil Durum Müdahale Ekibi oluşturulması amacıyla başlatılan Temel Afet Bilinci Eğitimi'nde, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetler, afetlerin öncesinde ve sonrasında yapılacak doğru davranışlara yönelik bilgiler anlatıldı. Bir hafta süren eğitim ve ardında uygulamalı e teorik ve uygulamalı eğitim sonrasında bir ekip oluştuiruldu. böylelikle, olası bir afette daha bilinçli çalışma yapacağız" dedi

Yoğun programı nedeni ile bilgilendirme eğitiminin son bölümüne katılan CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de AFAD yetkililerine teşekkür edip, "Belediye olarak bireylerin eğitimine çok önem veriyoruz. Özellikle deprem bölgesinde olmamız nedeniyle bu tür eğitimlerin düzenli olarak verilmesi kanaatindeyim" dedi. Başkan karaçelik, dah sonra AFAD Arama Kurtarma Aracı'nı inceledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title