Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Olaylar

256’ya yakın Seleka grubu üyesi Bangui’de silahsızlandırıldı Seleka'ya bağlı bakanlar "istifa et" çağrısına uymadıkları için gruptan uzaklaştırıldı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlardan oluşan 256'ya yakın Seleka grubu üyesi silahsızlandırıldı.

Başkent Bangui'nin kuzeyinde, PK 11 mahallesindeki RDOT kampındaki Seleka üyeleri, Uluslararası Göç Örgütü'nün desteğiyle geldikleri kentlere gönderildi.

RDOT kampın sözcüsü Jean Norbert Yelekianiako, üylerin örgütün sağladığı 5 araçla, BM'ye bağlı Barış Gücü askerlerinin gözetimi altında Damara, Sibut, Dekua, Kabo kentlerine gitmek üzere Bangui'yi terk ettiklerini, bu girişimin bir "silahsızlandırma operasyonu ve gönüllü terhis" olduğunu açıkladı.

Yelekianiako, barış ve uzlaşma konularında konferans düzenlediklerini ve her gönüllü üyeye 15 avro verildiğini belirterek operasyon kapsamında ikinci grubun silahsızlandırılmasının 72 saat içinde Bambari ve Bria'da yapılacağını vurguladı.

Eski Cumhurbaşkanı Michel Djotodia'nın ocak 2014'te devrilmesinden sonra, eski Seleka'ya bağlı 2 bine yakın üye, silahsızlanmak için Beal, BSS ve RDOT olmak üzere Bangui'deki 3 farklı kampta toplanmıştı.

Seleka, hükümette kendilerini temsil edecek bakanları "ihanet ettikleri" iddiasıyla gruptan uzaklaştırdı -

Seleka Başkan Yardımcısı Nureddin Adem,  Başbakan Mahamat Kamoun tarafından Seleka'yı temsil etmeleri için atanan 3 bakanı, grubun istifa talebini yerine getirmedikleri gerekçesiyle ihanetle suçlayarak gruptan uzaklaştırdı.

Mahamat Kamoun'un 22 Ağustos'ta oluşturduğu yeni kabinede Seleka'ya bağlı 3 bakan bulunuyordu.

Hayvancılık Bakanı Mahamat Tahib Yakup, Ulaştırma Bakanı Arnaud Djubaye Abazene ve İletişim Bakanı Abdullah Kadre Hasan, temsil etmeleri gereken Seleka grubunun "istifa edin" çağrısını geçen hafta geri çevirmişlerdi.

Seleka, Mahamat Kamoun'u başbakan olarak tanımayacağını bildirmişti. - Bangui

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title